ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκη Κύπριας σε αγγλικό Δικαστήριο – Εμφανίστηκε σε αναπηρικό για κάλυψη- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καταδίκη Κύπριας σε αγγλικό Δικαστήριο – Εμφανίστηκε σε αναπηρικό για κάλυψη- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ως απατεώνα χαρακτηρίζουν την 40χρονη Κύπρια που καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή για υποθέσεις κλοπής και απάτης από άλλο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, η 40χρονη Γιολάντα Παναγιώτου έκλεψε από τον 60χρονο εργοδότη της 10 χιλ. δολάρια.

Η Κύπρια η οποία κρίθηκε ένοχη για 11 υποθέσεις απάτης και τρεις για κλοπές από πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή δύο χρόνων και κοινωνική εργασία 80 ωρών (αμισθί).  Η πρώτη καταγγελία εναντίον της έγινε στις 21 Νοεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως παρουσιάζονται στο δημοσίευμα, η 40χρονη προσφέρθηκε να εργαστεί σε οικία γνωστού της που ασθενούσε.

Η 40χρονη,προσφέρθηκε να καθαρίζει το σπίτι του θύματός της και στην συνέχεια άνοιξε πλαστούς λογαριασμούς στο όνομά της σε δικτυακούς τόπους τυχερών παιχνιδιών, σε καταστήματα και σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σε μια άλλη περίπτωση, προσφέρθηκε να κάνει τα ψώνια του 60χρονου με την πιστωτική του κάρτα, την οποία όμως δεν του επέστρεψε ποτέ. Το ίδιο περιστατικό συνέβη ακόμη μια φορά, με την 40χρονη να ζητά άλλη πιστωτική από τον εργοδότη της, την οποία και πάλι δεν επέστρεψε.

Η Κύπρια φαίνεται μάλιστα να χρησιμοποίησε τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες του θύματος μέχρι να φθάσουν τα όριά τους.  

Επίσης, χρησιμοποίησε την πρόσβαση που είχε στο σπίτι του θύματός της για να παρακολουθεί την αλληλογραφία του, ώστε να μην ανακαλύψει τις απάτες της.

Στο δικαστήριο η Παναγιώτου, ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να διαπράξει τις απάτες για τις οποίες κατηγορείται, αφού βρισκόταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Μάλιστα, εμφανίστηκε και σε όλες τις δικάσιμους καθισμένη στην ειδική καρέκλα.  

Εντούτοις σύμφωνα με Βρετανό αστυνομικό, «υπήρχαν συντριπτικά στοιχεία εναντίον της, μεταξύ αυτών ανεξάρτητοι μάρτυρες και αποδείξεις από σύστημα παρακολούθησης για περπάτημά της γύρω από ένα κατάστημα».

Το υλικό που ανάφερε ο αστυνομικός χρησιμοποιήθηκε για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της 40χρονης Κύπριας για το αναπηρικό καροτσάκι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top