ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Δεν υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας στους Ε/κ»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Δεν υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας στους Ε/κ»

Η συνάντηση, το δείπνο των δύο ηγετών, η δήλωση των ΗΕ και οι δηλώσεις Ακιντζί, είναι το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των δύο από τις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Αναφορές γίνονται και στις προειδοποιήσεις ειδικών σχετικά με τα προβλήματα υγείας που δημιουργούν τα λύματα, στη σύλληψη της 46χρονης γιαγιάς, η οποία κατηγορείται για βία εναντίον του 2,5 μηνών εγγονού της, στα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπάρχει αύξηση στις αιτήσεις διαζυγίων στα «δικαστήρια» αλλά και στις εσωκομματικές διεργασίες ενόψει των «τοπικών εκλογών».

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Όχι στη σκιά του νταβατζή» αναφέρεται στην έκκληση οργανώσεων προς το «υπουργείο εσωτερικών» για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών που δουλεύουν στα καμπαρέ. Γράφει ακόμα ότι σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Τ/κ ηγέτης ανάφερε ότι δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη και ότι τα πράγματα παραμένουν τα ίδια. Δημοσιεύει ακόμα τις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν σχετικά με τα μέτρα που θα λάβει η «κυβέρνηση» για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που δημιουργεί η συνεχιζόμενη μείωση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας στους Ε/κ», δημοσιεύει τις δηλώσεις Μουσταφά Ακιντζί κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα μετά την ολοκλήρωση του δείπνου με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε εξέλιξη, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχει αντιληφθεί οποιαδήποτε αλλαγή στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς. Γράφει ακόμα ότι, σύμφωνα με τον «υπουργό μεταφορών» Τόλγκα Ατακάν, στα κατεχόμενα κυκλοφορούν 198,875 οχήματα από τα οποία οι 42 χιλιάδες δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας. Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του «υπουργού παιδείας» Τζεμάλ Οζγιγίτ σχετικά με το θέμα της ακύρωσης του «πρωτοκόλλου συμφωνίας» μεταξύ της παιδαγωγικής ακαδημίας «Ατατούρκ» και του «πανεπιστήμιου» της Λεύκας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Με το ζόρι συνάντηση» αναφέρεται στη ψεσινή συνάντηση και στο δείπνο των δύο ηγετών και γράφει ότι κατά την πρώτη συνάντηση μετά από 9,5 μήνες οι δύο ηγέτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να επαναλάβουν τις θέσεις τους χωρίς να υπάρξει εξέλιξη. Γράφει ακόμα ότι συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες στα πολιτικά κόμματα ενόψει των «τοπικών εκλογών», ενώ το Κόμμα Εθνικής Ενότητας έχει ήδη αποφασίσει τη λίστα των «υποψηφίων» του. Αναφορά γίνεται και στο νέο τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Τύμπου- Τρικώμου κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία πρόσωπα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Απειλή για την ανθρώπινη υγεία τα λύματα» προβάλλει τις προειδοποιήσεις των εμπειρογνωμόνων, σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα, σχετικά με το θέμα της μη διαχείρισης των λυμάτων και για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Γράφει ακόμα ότι το καρδιολογικό τμήμα του «κρατικού» νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία υπολειτουργεί λόγω μειωμένου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη 46χρονης, η οποία μετά από καβγά με τη νύφη της, πέταξε στο πάτωμα το 2,5 μηνών εγγόνι της.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Το 75% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι ικανοποιημένοι από τους μισθούς τους» δημοσιεύει συνέντευξη του Τουφάν Εκιτσί, ενός εκ των ειδικών που έχουν ετοιμάσει την έκθεση για τον ανταγωνισμό του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τον ειδικό, το 75% των ερωτηθέντων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι ικανοποιημένοι από τον μισθό τους ενώ το 40% από τις ώρες εργασίας τους. Αναφορά γίνεται και στο δείπνο των δύο ηγετών και στις δηλώσεις του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει διαφοροποιηθεί η συμπεριφορά της ε/κ πλευράς. Γράφει ακόμα ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, σημειώθηκε αύξηση κατά το 2017 στις αιτήσεις διαζυγίου στα «δικαστήρια».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top