ΠΟΛΙΤΙΚΗ

CNN: Ρώσοι αγοράζουν Ευρωπαϊκή ιθαγένεια στην Κύπρο

CNN: Ρώσοι αγοράζουν Ευρωπαϊκή ιθαγένεια στην Κύπρο

Το θέμα είναι γνωστό, ωστόσο, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN το θυμήθηκε κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή…

Στην διαδικτυακή έκδοση του γνωστού ειδησεογραφικού οργανισμού φιλοξενείται ρεπορτάζ που προβάλλει ευρέως κάτι το οποίο χρονολογείται κι είναι ευρέως γνωστό: Την κάθοδο Ρώσων επενδυτών στην Κύπρο, οι οποίοι αξιοποιώντας το σχέδιο κινήτρων της κυπριακής κυβέρνησης για προσέλκυση επενδυτών, αποκτούν ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Το εν λόγω ρεπορτάζ έχει «ανέβει» στον ιστότοπο του CNN γύρω στις 12:00 το μεσημέρι (17/04) και συνοδεύεται από οπτικό υλικό. Το σχετικό VIDEO αρχίζει με τον ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου να βρίσκεται σε πολυτελές διαμέρισμα με θέα το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού και υπό την συνοδεία της πρότασης ότι «Ρώσοι για μερικά εκατομμύρια ευρώ αποκτούν την κυπριακή υπηκοότητα».

Στο ίδιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ παρουσιάζονται οι πρόσφατες διαδηλώσεις πολιτών στις Βρετανικές Βάσεις. Ως γνωστόν, Ελληνοκύπριοι εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους με το κτύπημα της Δύσης στην Συρία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (14/04).

Δηλώσεις στον δημοσιογράφο του CNN κάνει και ο διευθυντής της εφημερίδας "Πολίτης" Διονύσης Διονυσίου. Ο τελευταίος, αναφέρει ότι οι Ρώσοι έχουν επιρροή στην Κύπρο.

Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύεται και στο αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι ABC17news, το οποίο παρουσιάζει το θέμα υπό τον τίτλο: "40.000 Ρώσοι παίρνουν κυπριακή υπηκοότητα".

Δείτε το οπτικό υλικό του CNN ΕΔΩ

Πάντως, τέτοιου είδους ρεπορτάζ δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα τη δεδομένη χρονική περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ ανακατεύουν την τράπουλα στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητώντας νέες συνεργασίες.

Ταυτόχρονα, φανερώνουν και το γεγονός ότι τίποτα δεν περνά απαρατήρητο από τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top