ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με «σκούπα» η ΑΕΚ στους τελικούς

Με «σκούπα» η ΑΕΚ στους τελικούς

Την πρόκριση της στην τελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League εξασφάλισε η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία επικράτησε στον τρίτο αγώνα της σειράς της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 57-54, σε αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/4) στο «Κίτιον», κάνοντας το 3-0 στις νίκες.

Πλέον η ομάδα της Λάρνακας περιμένει τον αντίπαλο της, ανάμεσα στο ζευγάρι Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ. Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Σέιν Γκίμπσον με 17 πόντους (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ, 4 ασσίστ).

Με τέσσερις πόντους του Σέρσι ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ μέχρι το 2’ ενώ στο επόμενο λεπτό η ΕΝΠ μείωσε στους δύο την διαφορά (6-4). Στην συνέχεια η ομάδα του Δημήτρη Κουκούρη πέτυχε έξι πόντους (από δύο οι Σέρσι, Μπιγκς, Γκίμπσον) φέρνοντας το σκορ στο 12-4, με την ΕΝΠ να απαντάει έως το 8’ με επτά πόντους του Ατγούντ, μειώνοντας σε 12-11. Έπειτα ο Σέρσι με δίποντο έκανε το 14-11 για τους Λαρνακείς, για να ακολουθήσουν άλλοι επτά σερί πόντοι για τους «βυσσινί» (τρίποντο ο Χαραλάμπους, από δύο οι Σολωμού-Ατγούντ), φέρνοντας το σκορ στο 18-14.

Σαφώς βελτιωμένη μπήκε στο παρκέ η ΑΕΚ η οποία μέχρι το 13:30 κατάφερε να σημειώσει δώδεκα πόντους, ενώ δέχθηκε μόλις δύο, παίρνοντας ξανά προβάδισμα στο σκορ (26-20). Η ΕΝΠ κατάφερε μέχρι το 17:30 να μειώσει την διαφορά στους τρεις (29-26), ενώ το παιχνίδι στην συνέχεια παρέμεινε ισορροπημένο. Με το φινάλε του ημιχρόνου η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 34-30.

Με λέι απ του Γκίμπσον μπήκε στην Γ’ περίοδο η ΑΕΚ (36-30) ενώ μέχρι το 23΄το σκορ πήγε στο 39-32. Έπειτα η ΕΝΠ με οκτώ πόντους (πέντε ο Ατγούντ, τρίποντο ο Ζαντής) κατάφερε και πήρε προβάδισμα με 40-39. Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση αφού έως το 28:20 οι Λαρνακείς πέτυχαν εννέα πόντους (πέντε ο Πέτροβιτς, από δύο Παντελή-Γκίμπσον) παίρνοντας προβάδισμα με 48-40. Μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου η ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου σημείωσε δύο ακόμα πόντους με τον Χίκεϊ.

Νωρίς στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Γκίμπσον με τρίποντο έφερε την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στους εννέα πόντους (51-42), με την ΕΝΠ να σημειώνει έως το 32’ τέσσερις ακόμα πόντους με τους Χίκεϊ-Εζεκάια, μειώνοντας σε 51-46. Στο επόμενο τρίλεπτο οι δύο ομάδες σημείωσαν από τέσσερις πόντους (Γκίμπσον για ΑΕΚ, Παπαδόπουλος και Χίκεϊ για ΕΝΠ) με το σκορ να οδηγείται στο 55-50. Στην εξέλιξη του αγώνα η ΕΝΠ πέτυχε τέσσερις ακόμα πόντους με τους Ατγούντ-Εζεκάια, μειώνοντας σε 55-54. Πριν το φινάλε του αγώνα ο Μπιγκς με δύο ελεύθερες βολές διαμόρφωσε το τελικό 57-54.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-18, 34-30, 48-42, 57-54

Πετρολίνα ΑΕΚ (Δημήτρης Κουκούρης)

Σέρσι 13, Μπιγκς 5, Σιζόπουλος 5 (1), Γκίμπσον 17 (1), Παντελή 7 (1), Πέτροβιτς 8 (2), Τρισόκκας 2.

Ε.Ν. Παραλιμνίου (Νικόλας Παπαδόπουλος)

Ατγούντ 18 (2), Ζαντής 6 (2), Χίκεϊ 11, Εζεκάια 8, Παπαδόπουλος 6, Χαραλάμπους 3 (1), Σολωμού 2, Πυρίλλης.

** Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα **

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top