ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Ζήτησαν νομική αρωγή οι γονείς

ΠΑΦΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Ζήτησαν νομική αρωγή οι γονείς

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν την Τετάρτη (18/04) οι γονέις του τρίμηνου βρέφους που κατηγορούνται για τον θάνατο του. Το άτυχο βρέφος απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Οι Ρουμάνοι γονείς έκαναν αίτημα για νομική αρωγή από το Κράτος. Οι δικαστές ζήτησαν όπως ετοιμαστεί έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, ενώ όρισαν την επόμενη δικάσιμο στις 16 Μαΐου.

Να σημειώσουμε πως ο πατέρας θα παραμείνει υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές ενώ η μητέρα ελεύθερη υπό περιοριστικούς ορούς.

Θυμίζουμε πως το δικαστήριο την Δευτέρα (12/03) παρέπεμψε τους δυο Ρουμάνους γονείς σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου μετά από απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για ποινική δίωξη τους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Έπεσε από σκάλα λέει ο πατέρας – Έδωσε βίντεο η μάνα

Ο πατέρας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά παράβαση του άρθρου 205 του ποινικού κώδικα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δια βίου και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, σύμφωνα με το άρθρο 210 του ποινικού κώδικα Κεφ. 154.

Η μητέρα του βρέφους αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα.  Η 29χρονη αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την 18η Απριλίου υπό περιοριστικούς όρους.

Θυμίζουμε πως ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, πως υπάρχουν μαρτυρίες από το φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον των δυο γονέων που τους θέλουν να κακομεταχειρίζονταν και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, η  μητέρα στις καταθέσεις ανέφερε, ακόμη, ότι ο σύντροφος της, εδώ και έξι χρόνια που διαμένουν στην επαρχία Πάφου, ήταν βίαιος, επιθετικός και νευρικός, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ταρακουνούσε το τρίμηνο βρέφος και το πετούσε με βία στην κούνια του. Ανέφερε, ακόμη, πως κάποιες φορές δεν ήθελε το βρέφος, γιατί αυτό τον ενοχλούσε όταν έπαιζε παιχνίδια στην τηλεόραση.

Μάλιστα, η μητέρα στις καταθέσεις της είχε τόνισε πως φοβόταν να μιλήσει για να μην της πάρει τα παιδιά το Γραφείο Ευημερίας.

Θυμίζουμε πως τα δυο αλλά παιδιά ηλικίας 2 και 3 ετών, αντίστοιχα, βρίσκονται υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας Πάφου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top