ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άσκηση πυρόσβεσης σε πετρελαιοδεξαμενές στο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας

Άσκηση πυρόσβεσης σε πετρελαιοδεξαμενές στο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας

Διενεργήθηκε το πρωί της Τετάρτης (18/04)  στη Λάρνακα, η πρώτη από τις τρεις ασκήσεις ευρείας κλίμακας που έχει σχεδιάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πυρασφάλειας.

Το σενάριο προνοούσε την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, στο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε, σύμφωνα με το σενάριο, κατά τη διάρκεια εργασιών στην οροφή πετρελαιοδεξαμενής και καιόμενα καύσιμα χύθηκαν   στην τάφρο που βρίσκεται στη βάση της δεξαμενής.

Οι τεχνικοί που εργάζονταν, σύμφωνα πάντα με το σενάριο της άσκησης, διέφυγαν μέσω της κλίμακας που διαθέτει η δεξαμενή. Ενεργοποιήθηκε αμέσως το σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιάς που έχουν καταρτίσει οι εγκαταστάσεις και τέθηκε σε εφαρμογή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το σχέδιο δράσης αντιμετώπισης καταστάσεων κατηγορίας SEVESO II.

Ο Μάρκος Τράγκολας Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι «έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς, κάλυψη των καιόμενων υλικών και συνεχής ψύξη των παρακείμενων ντεποζίτων, ούτως ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στα παρακείμενα ντεπόζιτα».

Ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Τράγκολας από την ετοιμότητα του προσωπικού που συμμετείχε στην άσκηση, αλλά και από τον υφιστάμενο εξοπλισμό πυρόσβεσης. «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τις αποδόσεις του εξοπλισμού τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσο και των εγκαταστάσεων», ανέφερε.

«Αυτές οι εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών και του υγραερίου στη Λάρνακα, επιθεωρούνται από πλευράς πυροπροστασίας δύο φορές το χρόνο» δήλωσε ο κ. Τράγκολας, προσθέτοντας ότι η Πυροσβεστική διεξάγει κάθε χρόνο  σε κάθε εγκατάσταση μία άσκηση πυροπροστασίας.

Η Εβδομάδας Πυρασφάλειας διεξάγεται φέτος από τις 16 – 22 του μηνός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν άλλες δύο ασκήσεις. Μία σε βιομηχανία στη Λεμεσό και δεύτερη άσκηση με την επωνυμία Λαίλαπα σε δασική περιοχή στην Επαρχία Πάφου. Σύμφωνα με τον κύριο Τράγκολα, τον ερχόμενο Οκτώβριο η Πυροσβεστική Υπηρεσία προγραμματίζει άσκηση στις εγκαταστάσεις VTTV στο Βασιλικό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top