ΕΛΛΑΔΑ

Π. Καμμένος: 'Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από εκδρομείς του Πάσχα'

Π. Καμμένος: 'Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από εκδρομείς του Πάσχα'

Σαφείς αποστάσεις από την ενέργεια των τριών νεαρών να υψώσουν την ελληνική σημαία στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, πήρε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του. Αλλιώς να έρθει και να πει στον ελληνικό στρατό ότι αποφάσισα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να τη βάλω τη σημαία, να τους δώσουμε και δύο G3 της εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν οι ίδιοι. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από εκδρομείς του Πάσχα».

Αναφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η ελληνική κυριαρχία στα Ίμια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν καθώς και ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι δεσμευτική για όλους.

Σχετικά με το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ο Πάνος Καμμένος επέμεινε στο χαρακτηρισμό «όμηροι», προσθέτοντας: «Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει ομήρους τους δύο Έλληνες χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει Αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν».

Τέλος, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Γραμματέα του ΝΑΤΟ κατηγορώντας τον για πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στην Τουρκία. «Δεν είναι εικόνα αυτή για τον κ. Στόλενμπεργκ να ακούει στωικά σε κοινή συνέντευξη Τύπου τις προκλήσεις του Τούρκου αξιωματούχου έναντι της Ελλάδος», είπε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top