ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναμφίβολα έχει δικαιώματα ο 15χρονος – Μην ξεχνούμε όμως τα θύματα της δολοφονίας και την απονομή δικαιοσύνης

Αναμφίβολα έχει δικαιώματα ο 15χρονος – Μην ξεχνούμε όμως τα θύματα της δολοφονίας και την απονομή δικαιοσύνης

Ο μακρόσυρτος τίτλος μας δεν αφήνει περιθώρια για το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του ζεύγους στον Στρόβολο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (19/04).

Ο 15χρονος έχει δικαιώματα, είναι ευαίσθητη η θέση του και συνεπώς πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του. Ό,τι κι αν έχει συμβεί. Κι αυτό το τονίζουμε.

Την ίδια στιγμή η νέα αναβολή που δίδεται στο θέμα της κατάθεσης του παιδιού του άγρια δολοφονημένου ζεύγους , καθυστερεί σε βαθμό επικίνδυνο την απονομή δικαιοσύνης, αφού ο ανήλικος ως ο μοναδικός μάρτυρας της υπόθεσης, πιθανόν να είναι σε θέση να λύσει τον γρίφο.

Η Αστυνομία ήταν προσεκτική και φειδωλή σε σχέση με τους χειρισμούς και τις τοποθετήσεις της, αντίστοιχα. Ως ThemaOnline επικροτήσαμε αυτή την στάση και μάλιστα, ενεργήσαμε με την ίδια φιλοσοφία, αποφεύγοντας συνειδητά την ανεύθυνη αναμετάδοση πληροφοριών. Μήπως όμως παραήταν προσεκτική, σε βάρος της απονομής δικαιοσύνης; Μήπως η πάροδος πολύτιμου χρόνου «σβήσει» πιθανότητες για εξιχνίαση της υπόθεσης;

Άποψή μας είναι ότι ο 15χρονος θα έπρεπε να καταθέσει στους ανακριτές από την ίδια ημέρα, με τις αρμόδιες αρχές να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για περιπώσεις ανήλικων μαρτύρων που ήδη προβλέπονται από σχετική νομολογία.

Πολύ φοβόμαστε ότι η παρέλευση χρόνου λειτουργεί εις βάρος της απονομής δικαιοσύνης, την οποία δεν πρέπει να θυσιάσουμε στο τέλος…

ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top