ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα εποχή Περδίκη - Πυρά κατά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και αποκάλυψη για ευρωεκλογές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νέα εποχή Περδίκη - Πυρά κατά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και αποκάλυψη για ευρωεκλογές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πυρά κατά των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, μιλώντας στο 11o Εκλογικό Συνέδριο του Κινήματος.

Τόνισε ότι το Κίνημα πέρασε δραματικές στιγμές το 2015 όταν τα δύο μεγάλα κόμματα άλλαξαν τον εκλογικό νόμο.

Διάβρωσαν συνειδήσεις, χρημάτισαν πρόσωπα, τροφοδότησαν την αποστασία και την προδοσία, είπε ο κύριος Περδίκης, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, αφού παρά τις ισοπεδωτικές συμπεριφορές τους, τελικά ενισχύθηκε ο ρόλος των Οικολόγων στην κοινωνία.

Ο κύριος Περδίκης ανέφερε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία των Οικολόγων ήταν το αποτέλεσμα που κατέγραψε στις Βουλευτικές εκλογές του 2016, ενώ η μεγαλύτερη αποτυχία είπε, ήταν το ότι δεν κατέστη εφικτό να επέλθει η αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας στις Προεδρικές εκλογές.

Ο Γιώργος Περδίκης επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου του Κινήματος χωρίς ανθυποψήφιο και υπογράμμισε: Σας καλώ να οπλιστούμε με περισσότερη υπομονή, αποφασιστικότητα και επιμονή. Προχωρούμε. Μαζί, προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο κ. Περδίκης είπε ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για το Κίνημα, αφού εκλέγεται μια καινούργια ηγεσία που αναλαμβάνει θητεία για τα επόμενα τρία χρόνια «σε μια κρίσιμη εποχή όπου ιδιαίτερα ως Κίνημα που στηρίζει τη φύση και τον άνθρωπο βλέπουμε να αναπτύσσονται δυναμικές που απειλούν τους οικότοπους, τη φύση, το περιβάλλον, τα δικαιώματα των πολιτών».

«Ξαναγίνονται επίκαιρα λοιπόν εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στην ανάγκη πριν από 22 χρόνια να δημιουργηθεί το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών» είπε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδια, «σκληρά νομοσχέδια, που η ίδια τα αποκαλεί μαστίγιο, σε σχέση με τη διαχείριση των δανειοληπτών. Χρειάζεται προστασία απέναντι σε αυτές τις αντικοινωνικές πολιτικές που ετοιμάζονται από την πλευρά της κυβέρνηση και αυτή την προστασία για ακόμη μια φορά θα την προτάξει το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών».

Οσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Περδίκης είπε πως η απάντηση στις απειλές της Τουρκίας για διχοτόμηση και για αποτροπή της διαχείρισης των φυσικών πόρων της κυπριακής ΑΟΖ, δεν είναι να υποκύψουμε σε ένα κλίμα πανικού και υποχώρησης και να υπογράψουμε τις απαιτήσεις των Τούρκων.

«Αλίμονο εάν καταλήξουμε σε μια συμφωνία που τελικά όχι μόνο θα υιοθετεί και θα υλοποιεί τις απειλές των Τούρκων αλλά και θα τις νομιμοποιεί. Γι’αυτό, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις απειλές των Τούρκων, σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπουμε αυτές τις απειλές σε μοχλό πίεσης πάνω στα δίκαια του κυπριακού λαού», είπε.

Για τις ευρωεκλογές του 2019, ο κ Περδίκης είπε ότι το Κίνημα έχει καταθέσει μια εισήγηση προς την ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύη και σε ομάδες πολιτών για συνεργασία ενόψει των ευρωεκλογών και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει θετικά αποδεκτή.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι ‘το ΔΗΚΟ θα προχωρήσει από μόνο του αντιλαμβάνομαι’.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top