ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν αμφιβόλω η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ – Σύνδεση με εξελίξεις στο Κυπριακό

Εν αμφιβόλω η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ – Σύνδεση με εξελίξεις στο Κυπριακό

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λευκωσία καθώς γίνεται προσπάθεια να συνδεθούν οι όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό με τις συζητήσεις για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ τον Ιούλιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», το σενάριο που διαμορφώνεται στη Νέα Υόρκη είναι να υποβληθεί έκθεση τόσο προς τον κ. Αντόνιο Γκουτέρες όσο και προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά από περιοδεία σε Λευκωσία, Αθήνα, Άγκυρα, Βρυξέλλες και Λονδίνο.

Στις αρχές Ιουλίου, όπου τοποθετείται η συζήτηση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα κατατεθεί έκθεση, στην οποία θα έχει λόγο και η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο (όπως φαίνεται), νέα βοηθός Γ.Γ.

Επί τούτου, ενώ η Νέα Υόρκη επιλέγει να συνδέσει τα δύο, σημαίνει πως είτε η έκθεση θα εξηγεί –μετά τις τουρκικές εκλογές- πως υπάρχει έδαφος για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό είτε όχι.

Και τούτο θα ευνοήσει τη συζήτηση για αλλαγή στο καθεστώς της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ειδικά αν δεν υπάρχει λόγος παρέμβασης του Αντόνιο Γκουτέρες.

Κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει εκβιαστικά προς τη Λευκωσία, η οποία θα υποχρεωθεί να δείξει εκ νέου ετοιμότητα για μια νέα πρωτοβουλία, ακόμα και αν αυτή σημαίνει περιπλοκή σε ενεργειακούς και άλλους σχεδιασμούς.

Επομένως, η συζήτηση και ενημέρωση μονίμων και μη μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, κρίνεται επιτακτικά αναγκαία, ενώ, όπως δημοσιεύεται, ήδη το υπουργείο Εξωτερικών σχεδιάζει τις επαφές του.

Πάντως, η στάση του Ταγίπ Ερντογάν και οι πρόωρες τουρκικές εκλογές, που φαίνεται να ανατρέπουν τους σχεδιασμούς όλων των παικτών, θα καθορίσουν και την εξέλιξη των συζητήσεων, καθώς και την οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία προκύψει ή δεν προκύψει.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top