ΚΥΠΡΟΣ

‘Έφυγε’ ο Χριστάκης Σχίζας: Χάρισε τη ζωή του στο Σώμα – ‘Η Πυροσβεστική υποκλίνεται’

‘Έφυγε’ ο Χριστάκης Σχίζας: Χάρισε τη ζωή του στο Σώμα – ‘Η Πυροσβεστική υποκλίνεται’

Έφυγε από τη ζωή ο Χριστάκης Σχίζας, πρώην Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας μετά από επεισόδιο που ανταποκρίθηκε εν ώρα υπηρεσίας.

«Πρότυπο Πυροσβέστη, πρότυπο Ηγήτορα. Πάντα μπροστά μαζί με τους Πυροσβέστες του. Γεννημένος Ηγέτης. Καλό ταξίδι δάσκαλε. Αιωνία σου ή μνήμη. Η Πυροσβεστική υποκλίνεται».

Με αυτά τα λόγια ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποχαιρετά τον Χριστάκη Σχίζα από τη Λεμεσό, πρώην Ανώτερο Αξιωματικό της Πυροσβεστικής, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή (22/04), μετά από 25χρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Χριστάκης Σχίζας είχε ανταποκριθεί πρώτος σε επεισόδιο διαρροής χλωρίου, κάτι το οποίο τον αρρώστησε και για 25 χρόνια έδινε την δική του μάχη.

Λιγομίλητος, τίμιος και μάγκας

Συνομιλώντας με ανθρώπους που τον γνώριζαν, κάνουν λόγο για ένα άνθρωπο πρότυπο, ο οποίος βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή, αδιαφορώντας για θέσεις και παράσημα.

Λιγομίλητο, τίμιο και μάγκα τον χαρακτηρίζουν συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί του, μιλώντας για έναν ήρωα που χάρισε τη ζωή του στο Σώμα, που με ανδρεία ορμούσε να σβήσει τις φωτιές και να σώσει ζωές, χωρίς ποτέ να ζητήσει το οτιδήποτε.

Θλίψη στο Πυροσβεστικό Σώμα της Κύπρου για το χαμό του Χριστάκη Σχίζα, ο οποίος δίδαξε τι πάει να πει αυταπάρνηση και ανδρεία.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 15:00 της Δευτέρας (23/04) στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Ζακάκι.
Καταλείπει σύζυγο και τρία παιδιά.

Το ThemaOnline εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και οικείους του εκλιπόντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Χ.Ζ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top