ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας γιορτάζει και μοιράζει 3.000 παγωτά στους φτωχούς

Ο Πάπας γιορτάζει και μοιράζει 3.000 παγωτά στους φτωχούς

Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μπεργκόλιο, αποφάσισε σήμερα να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή του Αγίου Γεωργίου μοιράζοντας 3.000 παγωτά στους απόκληρους της Ρώμης, στην οποία επικρατεί εδώ και μια εβδομάδα μια καλοκαιρία σχεδόν θερινή, ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Ο Άγιος Πατέρας θέλει να γιορτάσει αυτή την ημέρα μαζί μ' αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και τους άστεγους της Ρώμης», εξηγεί η Αγία Έδρα σε ανακοίνωσή της.

Τα παγωτά θα προσφερθούν στους ανθρώπους «που γίνονται καθημερινά δεκτοί στα λαϊκά συσσίτια, στις εστίες και τις δομές της πρωτεύουσας, τις οποίες διαχειρίζεται σε μεγάλο μέρος η Caritas», διευκρίνισε το Βατικανό.

Μετά την εκλογή του, πριν από πέντε χρόνια, ο αργεντινός ποντίφικας είχε κάνει την υποδοχή των φτωχών ένα από τα κεντρικά θέματα της παπικής θητείας του και την εφάρμοσε επίσης γύρω από το Βατικανό, εγκαθιστώντας για παράδειγμα δημόσια ντους πολύ κοντά στην περίφημη κιονοστοιχία του Μπερνίνι μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ημέρα των 78ων γενεθλίων του, τον Δεκέμβριο 2014, είχε βάλει να διανείμουν εκατοντάδες υπνόσακους στους άστεγους της Ρώμης. Τα επόμενα χρόνια είχε στείλει τούρτες στα λαϊκά συσσίτια ή άλλα δώρα σε κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Ο πάπας θέσπισε επίσης μια «Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών» που θα γιορτάζεται γενικά την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου, για να παρακινήσει το σύνολο των πιστών να προβεί σε παρόμοια διαβήματα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top