ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρίχνει το μπαλάκι στις Εκκλησιαστικές Επιτροπές η Μητρόπολη Ταμασού

Ρίχνει το μπαλάκι στις Εκκλησιαστικές Επιτροπές η Μητρόπολη Ταμασού

Η Μητρόπολη Ταμασού επισημαίνει την εγκύκλιο της για τις κηδείες, διευκρινίζοντας ότι ήταν αποκλειστική ευθύνη των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Επιτροπών.

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής σε ανακοίνωσή (24/4) της αναφέρει ότι δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε στα 10 χρόνια λειτουργίας της έλαβε και ούτε και σήμερα λαμβάνει χρηματικό ποσό από τις κηδείες, που τελούνται στους Ιερούς Ναούς της μητροπολιτικής της περιφέρειας, διευκρινίζοντας ότι αυτό ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Επιτροπών, οι οποίες με βάση εγκύκλιο παραδίδουν τα χρήματα στους συγγενείς.

Η επίσημη εντολή, που δόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κύπρου, υποχρεώνει τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές να παραδίδουν όλα τα χρήματα στους συγγενείς, οι οποίοι και αποφασίζουν το πώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν, γεγονός, το οποίο κοινοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής προς το ευσεβές πλήρωμα, με ειδική Εγκύκλιο, αναφέρει περαιτέρω η Μητρόπολη Ταμασού.

Τέλος, η Μητρόπολη Ταμασού παρακαλεί όπως παράπονα για μη τήρηση της εγκυκλίου υποβάλλονται ενυπόγραφα με επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα και να παραδίδονται στον Πρωτοσύγκελλο στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top