ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: 'Μας ανησυχούν οι ιδέες περί διχοτόμησης'

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: 'Μας ανησυχούν οι ιδέες περί διχοτόμησης'

Την ανησυχία της Γαλλίας για κάποιες ιδέες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί διχοτόμησης της Κύπρου εξέφρασε σήμερα ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ, σημειώνοντας πως "εμείς δεν μπορούμε να έχουμε μια τέτοια προοπτική".

Σε δηλώσεις έπειτα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Τροκάζ είπε πως η θέση της Γαλλίας για το Κυπριακό είναι γνωστή, σημειώνοντας πως "είμαστε υπέρ μιας σωστής λύσεως που θα συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ασφαλώς με όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ".

"Και το λέω αυτό γιατί βλέπουμε, βγαίνουν τώρα στο φως της δημοσιότητας κάποια σχόλια, κάποιες ιδέες που μας ανησυχούν, δεν σας το κρύβω. Μιλώ για τη διχοτόμηση. Είδα στον Τύπο κάποια σχόλια για αυτό το πράγμα. Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε μια τέτοια προοπτική", υπογράμμισε ο κ. Τροκάζ.

"Είμαστε στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαστε σύμμαχοι, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε ο Γάλλος Πρέσβης, τονίζοντας πως " αυτό που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".

Ο κ. Τροκάζ είπε πως η συνάντησή του με τον κ. Λιλλήκα ήταν πολύ σημαντική και πολύ πλούσια σε περιεχόμενο, και πως είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε τη συζήτησή τους ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, σημειώνοντας πως είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν την παρούσα φάση του Κυπριακού, το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, αλλά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα που συνδέονται με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.και τις τουρκικές προκλήσεις.

Είπε πως μετέφερε στον Πρέσβη "την εκτίμησή μας για την όλη στάση που τηρεί διαχρονικά η Γαλλία απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και τα αισθήματα του κυπριακού λαού, που δικαιολογημένα θεωρεί τη Γαλλία ως ένα διαχρονικό μεγάλο φίλο".

Ανέφερε πως ταυτόχρονα εξέφρασε τις απόψεις και θέσεις του για την αναγκαιότητα "να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο την πολύ στενή συνεργασία που έχουμε με τη Γαλλία σε όλους τους τομείς και να τη διευρύνουμε".

"Θεωρώ ότι μπορούμε οι δυο χώρες να έχουμε αμοιβαία οφέλη και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και τα ζητήματα της ασφάλειας και της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, που βιώνει μιαν άλλη μεγάλη κρίση με το Συριακό", είπε ο κ. Λιλλήκας.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top