ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ: Ομολογία 22χρονης –‘Πέταξα το βρέφος από το παράθυρο - Έπρεπε να το εξαφανίσω’

ΑΘΗΝΑ: Ομολογία 22χρονης –‘Πέταξα το βρέφος από το παράθυρο - Έπρεπε να το εξαφανίσω’

Ένταλμα σύλληψης για κακούργημα σε βάρος της 22χρονης μητέρας του νεογέννητου μωρού που βρέθηκε νεκρό στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, εξέδωσε ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση.

Σε βάρος της νεαρής μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας μετά τη διαβίβαση στον εισαγγελέα, χθες το απόγευμα, της δικογραφίας που σχημάτισε η Αστυνομία για την υπόθεση, καθώς η ίδια η κατηγορουμένη νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 22χρονης, ώστε μετά τη θεραπεία της να λογοδοτήσει για την πράξη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη φέρεται να ομολόγησε πως γέννησε μόνη της το μωρό και ότι αμέσως μετά, το πέταξε στον ακάλυπτο, φοβούμενη μήπως γυρίσει από τη δουλειά η μητέρα της και αντιληφθεί τι συνέβη, καθώς δεν είχε πει σε κανέναν για την εγκυμοσύνη της, που μπορούσε να κρύψει, λόγω των περιττών κιλών που είχε. Το βρέφος φαίνεται να έπεσε σε ένα δίκτυ-τέντα που υπήρχε στον ακάλυπτο και να πέθανε 12 ώρες μετά, από ασιτία και έλλειψη φροντίδας.

Η νεαρή κοπέλα διαμένει σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας που έχει πρόσβαση στον ακάλυπτο χώρο που βρέθηκε το μωράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φοιτήτρια η οποία είχε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και την οποία προσπάθησε να κρατήσει κρυφή. «Σύμμαχος» της σε αυτό τα περιττά κιλά της και η κάλυψη που της πρόσφερε η μητέρα της. Από την 22χρονη έχει ληφθεί δείγμα DNA, προκειμένου να συγκριθεί με αυτό του νεκρού βρέφους.

Από τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή προκύπτει ότι το νεογέννητο μωράκι αντιμετώπισε ασιτία και έλλειψη φροντίδας τις πρώτες στιγμές της ζωής του, ενώ το κρύο και οι κακουχίες, φαίνεται να είναι οι πιθανές αιτίες θανάτου του βρέφους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top