ΚΟΣΜΟΣ

Ενοχος για βιασμό 16χρονης κρίθηκε 77χρονος Ινδός γκουρού

Ενοχος για βιασμό 16χρονης κρίθηκε 77χρονος Ινδός γκουρού

Ο Ινδός γκουρού Ασαράμ Μπαπού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει εκατομμύρια υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο, κρίθηκε ένοχος για βιασμό.

Δικαστήριο της βόρειας πόλης Τζοντπούρ έκρινε ένοχο τον Ασαράμ Μπαπού για τον βιασμό μιας 16χρονης το 2013 στο άσραμ του στη συγκεκριμένη πόλη (Σ.τ.Σ: τα άσραμ ήταν ερημητήρια Ινδουιστών σοφών στην αρχαία Ινδία, οι οποίοι κατέφευγαν εκεί για να βρουν γαλήνη, με στόχο την περισυλλογή. Τα άσραμ λειτουργούσαν και ως σχολεία. Οι μαθητές έμεναν μέσα στο χώρο του άσραμ, συμμετείχαν στις εργασίες και εξασκούνταν σε σωματικές και πνευματικές ασκήσεις).

Ο 77χρονος γκουρού, ο οποίος διαθέτει 400 άσραμ σε όλο τον κόσμο όπου διδάσκει διαλογισμό και γιόγκα, πιθανόν να εφεσιβάλει την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο.

Ο ίδιος δικάζεται και για μια άλλη υπόθεση βιασμού στο κρατίδιο Γκουτζαράτ. Ο Ουτσάβ Μπάινς, ο δικηγόρος του θύματος, δήλωσε στο NDTV ότι αναμένει να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον Μπαπού.

Το Τζοντπούρ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού καθώς πιθανολογείται ότι θα ξεσπάσουν βίαια επεισόδια από τους υποστηρικτές του γκουρού. Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή αργότερα εντός της ημέρας.

Τα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν έπειτα από ένα περιστατικό, τον περασμένο χρόνο, όπου οι υποστηρικτές ενός άλλου γκουρού, του Γκουρμέετ Ραμ Ραχίμ, προκάλεσαν βίαια επεισόδια με 23 νεκρούς όταν εκείνος κρίθηκε ένοχος για βιασμό.

 




 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top