ΕΛΛΑΔΑ

Νέες καταθέσεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

Νέες καταθέσεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο μεταφέρθηκαν την Τετάρτη 25/4 οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι σε νέες καταθέσεις τους είπαν ότι αν είχαν κακή πρόθεση θα καλούσαν, μέσω τηλεφώνου τους Έλληνες στρατιώτες, που είχαν υπό τις διαταγές τους και δεν θα παραδίδονταν. 



Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού, Άγγελος Μητρετώδης, είπε ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος, για να προσθέσει πως είναι καθαρό ότι λόγω των καιρικών συνθηκών πέρασαν κατά λάθος. 

“Ακολουθούσαμε κάποια χνάρια στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι στρατιώτες Τούρκοι, κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην γίνει κάτι αρνητικό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ότι έχοντα καλή πρόθεση θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες, που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς, απλώς, ακολουθούσαμε τα χνάρια στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες”, ανέφερε.

Ο ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ ), Δημήτρης Κουκλατζής, στη δική του κατάθεση είπε ότι παρόμοια επεισόδια υπήρξαν και με Τούρκους στρατιώτες.

“Αλλά εμείς δεν κάναμε καμιά διαδικασία για τους Τούρκους στρατιώτες που πέρασαν κατά λάθος στην ελληνική πλευρά και χωρίς να ενημερώσουμε τους προϊσταμένους μας τους επιτρέψαμε να περάσουν. Τέτοιου είδους επεισόδια είναι πολύ συχνά μεταξύ των δύο πλευρών. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Γι ` αυτό και αυτή τη στιγμή εκπλήττομαι πολύ”, ανέφερε. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top