ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πορεία αλλαγών ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ – Φαβορί και εκλογικά συνέδρια

Σε πορεία αλλαγών ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ – Φαβορί και εκλογικά συνέδρια

Με πρώτο τον Δημοκρατικό Συναγερμό και δεύτερο το Δημοκρατικό Κόμμα, οι δύο σχηματισμοί προχωρούν προς τα εκλογικά τους συνέδρια.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Το Σάββατο (28/4) τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος αποφασίζουν για τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων, με τις υποψηφιότητες να είναι τέσσερις.

Με αποχωρήσαντα τον Σωτήρη Σαμψών, που δεν επαναδιεκδικεί, οι βουλευτές Γιώργος Γεωργίου και Στέλλα Κυριακίδου συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες επανεκλογής.

Βέβαια, Νίκος Νουρής και Ευθύμιος Δίπλαρος αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια και θα τα δώσουν όλα για μια θέση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ και δίπλα στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως πληροφορούμαστε, η Στέλλα Κυριακίδου είναι το ακλόνητο φαβορί αυτής της αναμέτρησης, καθώς διατηρεί μια πορεία διαφορετική από τους τρεις άνδρες, οι οποίοι προφανώς απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά.

Από κει και πέρα, Γεωργίου (Αμμόχωστος), Δίπλαρος (Λεμεσός) και Νουρής (Λευκωσία) θα τα δώσουν όλα για την αλλαγή στην ηγεσία.

Όπως έχει ειπωθεί από επίσημα στόματα του ΔΗΣΥ, Εκπρόσωπος Τύπου θα αναζητηθεί μετά την 28η Απριλίου, με τον βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου να είναι, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο εκλεκτός του Αβέρωφ Νεοφύτου για τη θέση.

Το σίγουρο είναι πως οι καιροί αλλάζουν και ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι ούτε στα 1976 ούτε επί Κληρίδη ούτε καν επί Αναστασιάδη.

Αλλαγές αναμένονται και στο Δημοκρατικό Κόμμα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ετοιμάζεται για τη δεύτερή του θητεία, απαλλαγμένος από τα «βαρίδια» Καρογιάν και «Δημοκρατικής Παράταξης».

Η αύξηση δε των αντιπροέδρων σε τρεις δίνει την ευκαιρία στην ηγεσία να βάλει κοντά της περισσότερα στελέχη ωστόσο οι θέσεις θα ξεκαθαρίσουν στο καταστατικό συνέδριο της 6ης Μαΐου.

Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί μόνο από τους Μαρίνο Μουσιούττα, για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου και Αλέκο Τρυφωνίδη για μια εκ των θέσεων των αντιπροέδρων.

Ωστόσο, περισσότερες υποψηφιότητες αναμένονται μετά την 6η Μαΐου όταν και αφού ξεκαθαρίσουν οι θέσεις της ηγετικής πυραμίδας.

Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου φαίνεται να είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η οποία είναι δίπλα στον Νικόλα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το ΔΗΚΟ, καθώς και ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης.

Για τις θέσεις των αντιπροέδρων, αναμένεται να επικρατήσει συνωστισμός, ωστόσο πρόθεση του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι να δημιουργήσει μια νέα ηγεσία, που θα σταθεί δίπλα του τα επόμενα χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top