ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ποινή φυλάκισης σε στέλεχος της Εθνικής Φρουράς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ποινή φυλάκισης σε στέλεχος της Εθνικής Φρουράς

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, στον στρατιωτικό που κρίθηκε ένοχος σε εφτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηβασίλη (‘Φιλελεύθερος’), το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, επέβαλε σε στέλεχος της Εθνικής Φρουράς ποινή φυλάκισης ενός μηνός, στέρηση άδειας οδήγησης για δύο μήνες και τέσσερις βαθμούς ποινής για σοβαρά τροχαία παραπτώματα στα οποία υπέπεσε.

Ο 47χρονος στρατιωτικός κατηγορήθηκε για άρνηση παροχής δείγματος εκπνοής, αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, παράληψη συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού, οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αντίσταση κατά τη σύλληψη, κοινή επίθεση και πρόκληση ανησυχίας.  

Σημειώνεται ότι δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες πλην αυτής που αφορούσε οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 29/11/2014 και το στέλεχος της Εθνικής Φρουράς είχε εντοπιστεί από περίπολο στις 2 τα ξημερώματα να κινείται από την περιοχή Κοτσιάτη. 

Ο δικηγόρος του 47χρονου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι τη συγκεκριμένη ώρα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση επειδή έμαθε ότι η μητέρα του έπασχε από ασθένεια, την οποία τελικά και έχασε πρόσφατα.

Ο δικαστής στην απόφασή του αναφέρθηκε στην σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετώπιζε ο 47χρονος και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε ότι ήταν κάτω από άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο κατηγορούμενος, σημείωσε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν στιγμιαία και τόνισε ότι «στην παρούσα περίπτωση ενήργησε αδιαφορώντας παντελώς για τους άλλους οδηγούς και καθιστώντας τον εαυτό του και το όχημά του ένα εν δυνάμει φονικό όπλο». 

Στο δημοσίευμα του 'Φιλελεύθερου' αναφέρεται ότι κατά την επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις και στην εργασία του στην Εθνική Φρουρά, ενώ το δικαστήριο βρήκε επίσης ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό χωρίς προσχεδιασμό και πως ο κατηγορούμενος ενήργησε κάτω από συναισθηματική φόρτιση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top