ΠΑΡΑ-THEMA

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ - ΣΧΟΛΙΟ: Μπερδεμένα μου τα λες αλλά… ‘γουστάρω’!

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ - ΣΧΟΛΙΟ: Μπερδεμένα μου τα λες αλλά… ‘γουστάρω’!

Το διπλό φονικό του Στροβόλου που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, χαρακτηρίστηκε από την αρχή ως ‘γρίφος για γερούς λύτες’ και αυτό αποδεικνύεται με τις συνεχείς ανατροπές που προκύπτουν στην υπόθεση.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι δεν πρόκειται να πάρουμε θέση στην όλη υπόθεση, αφού δεν είναι στις αρμοδιότητές μας η εξιχνίαση ενός φόνου, ωστόσο μετά τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκε ο 33χρονος ύποπτος, εύλογα προκύπτουν κάποια ερωτήματα τόσο σε εμάς όσο και σε όλους τους υπόλοιπους.

Ας απαριθμήσουμε τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε η εγκληματική ενέργεια, αλλά και αυτά που προέκυψαν μετά τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο την Πέμπτη (26/4).

1) Στις πρώτες τοποθετήσεις της η Αστυνομία, ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένα ίχνος παραβίασης της οικίας, ωστόσο, 7 ημέρες μετά, αποκαλύπτεται ότι το παράθυρο της οικίας, το βράδυ του φόνου, ήταν ανοικτό. 

-Πότε έγινε η διαπίστωση και γιατί δεν έγινε η σωστή πληροφόρηση της κοινής γνώμης;

2) Στην πρώτη κατάθεσή του ο 15χρονος μίλησε για δύο κουκουλοφόρους, στο δικαστήριο ακούστηκε ότι ο ένας δράστης έφερε κουκούλα, ο άλλος δεν είχε και ο 15χρονος τον περιέγραψε μάλιστα στις Αρχές.

-Οι πρώτες αναφορές του 15χρονου, ήταν φήμες;

3) Όλοι περίμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την γραπτή κατάθεση του 15χρονου, με την Αστυνομία να λέει πως υπήρχε συνεχώς αναβολή λόγω της ψυχολογικής κατάστασης του ανήλικου, ωστόσο στο δικαστήριο ακούστηκε ολοκληρωμένη και λεπτομερής κατάθεση του.

-Υπήρξε λόγος να μην γίνει γνωστή η ημέρα που θα έδινε γραπτή κατάθεση ο 15χρονος; Αφού στην ουσία, πάνω – κάτω είπε τα ίδια με την προφορική.

4) Μια εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα, αποκαλύπτεται ότι στο σπίτι βρέθηκαν παπούτσια του υπόπτου που παραδέχθηκε μάλιστα πως του ανήκουν και άλλα (επιθετικά) αντικείμενα, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά.

-Οι αρχικές τοποθετήσεις ήταν ότι στο σπίτι δεν υπήρξε κανένα άλλο στοιχείο στο σπίτι που να συνδέεται με το έγκλημα, εκτός η κρεβατοκάμαρα και τα άψυχα σώματα των θυμάτων. Τελικά, ένας δράστης που σχεδίαζε για πέντε χρόνια, όπως αναφέρθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, το έγκλημα, άφησε στοιχεία εναντίον του, στον τόπο του εγκλήματος;

5) Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του 33χρονου, τόσο η Αστυνομία σε επίσημη ενημέρωση όσο και ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάριζαν ότι ο ύποπτος φόρεσε χειροπέδες για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ωστόσο τελικά κατέληξε στο δικαστήριο και να αντιμετωπίζει διάφορες κατηγορίες μεταξύ αυτών και ο φόνος εκ προμελέτης.

-Τι μεσολάβησε από την σύλληψη μέχρι την δίκη;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ραγδαίες εξελίξεις- Έγινε η πρώτη σύλληψη

https://www.youtube.com/watch?v=UcmixkqcpKA&feature=youtu.be

6) ‘Μια σίουρη δουλεία.. θα γίνω πλούσιος’ φέρεται να είπε ο 33χρονος ύποπτος σε συγγενικό του πρόσωπο, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία.

-Το πορτοφόλι του 60χρονου που διαπιστώθηκε ότι λείπει, ήταν ο λόγος που θα γινόταν πλούσιος ο 33χρονος;

7) O 33χρονος, είχε σημειωματάριο όπου καταγράφονταν στοιχεία του εγκλήματος, μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο συνελήφθη μάλιστα.

- Δολοφόνος/ληστής ή άλλος εγκληματίας καταγράφει σε σημειωματάριο λεπτό προς λεπτό το έγκλημα που θα διαπράξει;

8) Εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι και άλλοι ειδικοί, έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους και συναισθήματος, κάτι που φαινόταν να επιβεβαιώνουν και οι νεκροτομές των Ε. Αντωνίου και Χ. Σπηλιοπούλου (μένος – μίσος δράστη).

-Τελικά αποδείχθηκε ληστεία(;).

9) O κ. Ματσάκης, ο ιατροδικαστής στον οποίον ανατέθηκε η υπόθεση από τους συγγενείς των θυμάτων, για μέρες φώναζε και κατάγγελλε την Αστυνομία για καθυστέρηση στις εξετάσεις και για απαγόρευσή του να εισέλθει στην σκηνή (σ.σ. οικία) για αυτοψία. Την Πέμπτη (26/4) και μετά την αυτοψία που διενήργησε ήταν πεπεισμένος για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ, ενώ έθεσε εαυτόν ενώπιον Αστυνομίας για να βοηθήσει με τα ευρήματά του τις Αρχές.

- Τι είδε ο κ. Ματσάκης μέσα στο σπίτι που δεν αντιλήφθηκαν οι υπόλοιποι και αμέσως στοιχειοθέτησε την υπόθεση και ήταν σίγουρος για ‘ληστεία που πήγε στραβά’;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Αιχμές Ματσάκη προς κράτος – Καταγγέλλει καθυστέρηση

Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και το ενδιαφέρον την υπόθεσης τεράστιο, ωστόσο όσο περνάνε οι μέρες, αντί να ξετυλίγεται, άλλο τόσο μπερδεύεται το κουβάρι. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε όσους αρέσκονται σ’ αυτό να αναπτύσσουν σενάρια και φήμες οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και διαψεύδονται.

Στην υπόθεση, η μια ανατροπή έρχεται και διαδέχεται την άλλη και τελικά χάσαμε όλοι τον μπούσουλα σ’ αυτή την ιστορία…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top