ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν έδωσε εντολή για δημιουργία νέου Παγκόσμιου Άτλαντος

Ο Πούτιν έδωσε εντολή για δημιουργία νέου Παγκόσμιου Άτλαντος

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να δημιουργηθεί ένας νέος Παγκόσμιος Άτλας, ο οποίος δεν θα διαστρεβλώνει την "ιστορική και γεωγραφική αλήθεια", όσον αφορά τις αληθινές ονομασίες των διαφόρων σημείων.

Μιλώντας στο εποπτικό συμβούλιο της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας και απευθυνόμενος στην ιδία την εταιρεία, αλλά και στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, είπε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει "να επιτρέψει την πρόσβαση στις χαρτογραφήσεις του, ώστε να αξιοποιηθούν από τους χαρτογράφους του Άτλαντα, αλλά και γενικά τους περιηγητές, τους τουρίστες, τους αυτοκινητιστές, ώστε να είναι προσβάσιμοι οι χάρτες αυτοί μέσω της ηλεκτρονικής τεχνολογίας on line".

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η ένδειξη "απόρρητο" που υπάρχει σε πολλούς χάρτες (από τη σοβιετική περίοδο) είναι πεπαλαιωμένη και φαίνεται αρχαία".

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρωσικά τοπωνύμια που εξαφανίζονται σταδιακά από τους χάρτες ώστε να αποκατασταθεί η ιστορική και γεωγραφική αλήθεια, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένας ποιοτικός χάρτης για τη Ρωσία καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στους ξένους χάρτες, στους οποίους καταγράφονται κατά κανόνα τα δεύτερα ονόματα διάφορων γεωγραφικών τοποθεσιών.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top