ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχυρός υποστηρικτής της Κύπρου η Αίγυπτος, διαμηνύει ο Δημήτρης Συλλούρης

Ισχυρός υποστηρικτής της Κύπρου η Αίγυπτος, διαμηνύει ο Δημήτρης Συλλούρης

Η Αίγυπτος παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της Κύπρου στα διεθνή φόρα, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, Δρ. Ali Abdel Aal, κατά τη διάρκεια συνάντησής του στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων,  Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συμμετοχής του στην 5η Σύνοδο Προέδρων των Κοινοβουλίων - μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ. ΕγΜ),

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά την συνάντηση ο δρ Aal, αφού καλωσόρισε τον κ. Συλλούρη, αναφέρθηκε στους ιστορικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς, αλλά και στη φιλία αιώνων που μοιράζονται Αίγυπτος και Κύπρος. Υπογράμμισε, ότι η Αίγυπτος παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της Κύπρου στα διεθνή φόρα και σημείωσε ότι Αίγυπτος και Κύπρος θα συνεχίσουν να συντονίζονται και να συνεργάζονται σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά και να προστατεύουν η μία τα συμφέροντα της άλλης. Είμαστε αποφασισμένοι, υπογράμμισε ο δρ Aal, να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Κύπρου στη Μεσόγειο θάλασσα.

Ο κ. Συλλούρης, συμφώνησε με τον δρ Aal για τα όσα σχετικά ανέφερε για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την άποψη ότι ως Πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων, θα πρέπει να εργαστούν, ώστε με πρακτικούς τρόπους να προχωρήσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση και σύσφιξη της συνεργασίας στους διάφορους τομείς ενδιαφέροντος. Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε πρόσκληση προς τον δρα Aal για πραγματοποίηση επίσκεψης στην Κύπρο, αλλά και πρόσκληση για συμμετοχή στην πρώτη, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, τριμερή συνάντηση Κύπρου- Αιγύπτου -Ελλάδας στην Κύπρο, πριν το τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή (29/04).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top