ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένα ματς ένας τίτλος, μία ακόμη ευκαιρία για να γράψει ιστορία ο ΑΠΟΕΛ! (πιθανή ενδεκάδα)

Ένα ματς ένας τίτλος, μία ακόμη ευκαιρία για να γράψει ιστορία ο ΑΠΟΕΛ! (πιθανή ενδεκάδα)

Ένα ματς ένας τίτλος, μία ακόμη ευκαιρία για να γράψει ιστορία ο ΑΠΟΕΛ!

Παρά τα πολλά φετινά σκαμπανεβάσματα, η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να φέρει την παρτίδα στα… μέτρα της, αφού πλέον το έκτο σερί πρωτάθλημα κρίνεται σε μια «ζαριά», αλλά περνάει από τα πόδια των «γαλαζοκιτρίνων», αφού αν κερδίσουν στο ΓΣΠ τον Απόλλωνα (29/04, 19:00), «πατάνε» κορυφή δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και δεν τους ενδιαφέρουν άλλα αποτελέσματα!

Οι «γαλαζοκίτρινοι» κοντράρονται για τέταρτη φορά φέτος με τον Απόλλωνα (εξαιρείται ο αγώνας του Σούπερ Καπ), όμως η αποψινή είναι η πιο… «φαρμακερή», αφού θα κρίνει τους κόπους μιας χρονιάς.

Στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις, οι δύο ήταν… εφιαλτικές για τον ΑΠΟΕΛ, αφού ηττήθηκε με… 0-4 (!) στο ΓΣΠ και 4-2 στο Τσίρειο, ενώ πέτυχε και ένα σπουδαίο διπλό στη Λεμεσό με 1-2.

Σίγουρα το γόητρο των πρωταθλητών έχει… «τσαλακωθεί» από αυτά τα ματς και άπαντες δηλώνουν πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να αποδείξουν ξανά πως όταν η μπάλα «καίει», «μιλάει» η στόφα και το μέταλλο αυτής της ομάδας, η οποία γιγαντώνεται όταν παίζει με την «πλάτη στον τοίχο» και «do or die» παιχνίδια.

Πέρα από το τεράστιο κίνητρο της κατάκτησης του έκτου σερί πρωταθλήματος, στο μυαλό όλων είναι και η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο μοναδικός δρόμος για να ελπίζουν ότι θα ζήσουν και τη νέα σεζόν τη «μαγεία» των χρυσοφόρων και λαμπερών ομίλων, είναι αυτός που δίνει το τρίποντο απέναντι στον Απόλλωνα!

Το έργο των «γαλαζοκιτρίνων» φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού θα αντιμετωπίσουν την κατά πολλούς καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, η οποία ξεχειλίζει από ποιότητα ειδικά στην επίθεση, όμως όπως έδειξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που ηττήθηκε με 3-0, δεν είναι άτρωτη.

Ο Μπαλταζάρ έχει «διαβάσει» τις αδυναμίες του Απόλλωνα και έχει καταστρώσει ήδη το πλάνο εξουδετέρωσης των ατού των Λεμεσιανών, ποντάροντας ΚΑΙ στην εμπειρία ορισμένων παικτών του σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ενώ έχει αναλύσει στους παίκτες του την τακτική που θα ακολουθήσουν σε άμυνα και επίθεση, για να μπορέσουν να φτάσουν στη νίκη-τίτλου.

Δούλεψε παράλληλα και στη ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας του, η οποία πάντως απόψε θα έχει ενα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με προηγούμενα εντός έδρας ντέρμπι, αφού θα είναι παρόντες και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο που θα κατακλύσει τις τρεις από τις τέσσερις εξέδρες του ΓΣΠ, θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα «καυτή» ατμόσφαιρα!

Όμως, ο κόσμος ΔΕΝ παίζει μπάλα, αφού και… «κόλαση» να κάνουν το γήπεδο, θα πρέπει πάνω απ΄ όλα να ανταποκριθεί η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Στον ΑΠΟΕΛ το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και άπαντες εμφανίζονται πανέτοιμοι σαν μια τεράστια γροθιά και πιο «διψασμένοι» από ποτέ για να γράψουν ξανά ιστορία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ομόνοιας των εξι σερί πρωταθληματων που κρατάει εδώ και δεκαετίες!

Πιθανή ενδεκάδα:

Πέρεθ κάτω από τα δοκάρια. Στα άκρα της άμυνας οι Λάγο (αριστερά) και Νσούε (δεξιά) και στόπερ οι Καρλάο και Πολιάκοφ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Μοράις και (λογικά ο) Σόουζα, με τον Εμπεσίλιο πιο μπροστά σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Για τα άκρα της επίθεσης είναι φαβορί οι Σαλάι (αριστερά) και Ζαχίντ (δεξιά) και για την κορυφή ο Ποτέ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top