ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 23χρονος ζει σε παγκάκι – Δεν θέλει να μείνει στην Κύπρο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 23χρονος ζει σε παγκάκι – Δεν θέλει να μείνει στην Κύπρο

Τραγική είναι η ιστορία ενός 23χρονου νέου, ο οποίος τον τελευταίο μήνα κοιμάται σε ένα από τα παγκάκια της Πλατείας Σολωμού στην Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κάτιας Σάββα (‘Πολίτης’), ο 23χρονος Γκάμπριελ από το Καμερούν, κοιμάται σε παγκάκια της Πλατείας Σολωμού αλλά και κάποιες φορές στο πάρκο που υπάρχει παραδίπλα.

Ο 23χρονος Καμερουνέζος, είχε φθάσει στην Κύπρο το 2015, όταν τότε κρατήθηκε για ενάμιση μήνα στον χώρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Μεννόγεια. Κατά την διάρκεια της κράτησής του, υπέβαλε αίτηση για άσυλο, στις 5/1/2016.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο 23χρονος μετέβη στα κατεχόμενα όπου διέμενε και εργαζόταν – παράνομα- για 2,5 χρόνια. Όταν μάζεψε τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσει τους διακινητές, προσπάθησε να φύγει με βάρκα για την Τουρκία και στην συνέχεια να πάει στην Γαλλία.

Εκεί γνώρισε ακόμη έναν άντρα, επίσης από το Καμερούν, τον Γιανίκ. Οι δύο άντρες, όταν προσπάθησαν να φύγουν από τα κατεχόμενα, τελικά συνελήφθησαν και επεστράφησαν στις ελεύθερες περιοχές στις 27 Μαρτίου.

Ο 23χρονος Γκάμπριελ, πήρε ως έκτακτο βοήθημα μόνο 115 ευρώ, και από τότε που επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές ζει σε πάρκο, εκτός από δύο ημέρες που κοιμήθηκε σε ξενοδοχείο.

Ο Γκάμπριελ, όπως εξηγεί στην Κάτια Σάββα, από τον Απρίλιο πήγε τρεις φορές στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, όπου του έλεγαν ότι δεν θα του δώσουν άλλα χρήματα μέχρι να εξεταστεί η αίτησή του.

Πάντως, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του ‘Πολίτη’, ο 23χρονος δεν είχε κάνει αίτηση για βοήθημα όταν έκανε για άσυλο το 2015, γιατί δεν γνώριζε αυτό το δικαίωμα.

Όταν πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε ξανά τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, του είπαν να προσπαθήσει να βρει συμπατριώτες του ή άλλους που είναι σε ίδια κατάσταση μαζί του για να μείνει μαζί τους.

Να σημειωθεί επίσης ότι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Γιανίκ, ο άλλος άντρας από το Καμερούν που γνωρίστηκε ο Γκάμπριελ, ισχυρίστηκε ότι στα κατεχόμενα κατέληξε γιατί οι διακινητές τους παραπλάνησαν. Προορισμός του ήταν η Γαλλία, όπου διαμένει και η αδελφή του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top