ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΙΚΕΑ διακρίθηκε με τρία βραβεία στα 'Red Dot Awards'

Η ΙΚΕΑ διακρίθηκε με τρία βραβεία στα 'Red Dot Awards'

Η ΙΚΕΑ απέσπασε, για ακόμη μια χρονιά, βραβεία στον κορυφαίο θεσμό Red Dot Awards.

Στον φετινό διαγωνισμό τα προϊόντα της ΙΚΕΑ που κέρδισαν βραβείο “product design”, για τον πρωτοποριακό τους σχεδιασμό, είναι οι προσόψεις ντουλαπιών κουζίνας KUNGSBACKA, η σειρά συστημάτων μουσικής FREKVENS, και η σειρά επίπλων και αξεσουάρ DELAKTIG.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και περήφανοι που η ΙΚΕΑ διακρίθηκε στα φετινά Red Dot Awards. Και οι τρεις σειρές αναδεικνύουν τον καινοτόμο σχεδιασμό της IKEA, που εκτός από το design δίνει έμφαση και στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Η σειρά KUNGSBACKA δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ η σειρά DELAKTIG είναι ευέλικτη έτσι ώστε να μπορεί κανείς να προσθέσει και να αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα καναπέ βάσει των αναγκών του. Με τη σειρά συστημάτων μουσικής FREKVENS, επιδιώκουμε να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά και να ενισχύσουμε τα πάρτι τους», ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού της ΙΚΕΑ, Mercus Engman.

Οι προσόψεις ντουλαπιών κουζίνας KUNGSBACKA είναι η πιο βιώσιμη λύση που δημιούργησαν οι σχεδιαστές της ΙΚΕΑ, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων του πλανήτη. Οι προσόψεις ντουλαπιών κουζίνας KUNGSBACKA, που έχουν φτιαχτεί από ανακυκλωμένο ξύλο και ανακυκλωμένα μπουκάλια ΡΕΤ, αναδεικνύουν την καινοτομία της IKEA, ως προς την υψηλή σχεδίαση και το ιδιαίτερο design. Παράλληλα αποτελούν ένα συνδυασμό βιωσιμότητας και προσιτής τιμής.

Η ΙΚΕΑ σε συνεργασία με την Teenage Engineering, μια ομάδα δημιουργών, γνωστών για την παραγωγή μουσικής και τον σχεδιασμό ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων όπως synthesizer και ηχεία, δημιούργησε τη σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την μουσική FREKVENS. Η συλλογή FREKVENS  είναι ιδανική για να στηθεί ένα μουσικό πάρτι όπου κι αν βρισκόμαστε.

Η σειρά DELAKTIG δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Tom Dixon. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός, που κάνει τη σειρά να προσαρμόζεται στις σύγχρονες, και καθημερινές ανάγκες του κάθε ανθρώπου, την κατέστησε ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα του 2017. Η σειρά DELAKTIG αποτελεί έναν συνδυασμό ιδιαίτερης αισθητικής, ανθεκτικότητας και ελαφριάς κατασκευής από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η τελετή βραβείων θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, στην πόλη Έσσεν, τον Ιούλιο του 2018. Οι βραβευμένες σειρές της ΙΚΕΑ KUNGSBACKA, FREKVENS, και DELAKTIG, θα παρουσιαστούν στο Red Dot Design Museum, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία σύγχρονου σχεδιασμού.

Ο διαγωνισμός Red Dot Awards, ο οποίος διοργανώνεται από το Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ξεκίνησε το 1955 και κάθε χρόνο λαμβάνει περίπου 17.000 συμμετοχές. Τα βραβεία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: σχεδιασμός προϊόντος, επικοινωνία σχεδιασμού και ιδέα σχεδιασμού.

Η IKEA έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό Red Dot Awards, σε προηγούμενες χρονιές και έχει τιμηθεί. Το 2016 έχει βραβευτεί για τη σειρά τραπεζιών LISABO και για τη φορητή επαγωγική εστία TILLREDA, ενώ το 2015 βραβεύτηκε για το φωτιστικό οροφής IKEA PS 2014, ένα σχέδιο του David Wahl.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top