ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τους είδα και θύμωσα» - Τι καταγγέλλει ο Στεφάνου για την Αστυνομία και την επίθεση σε οίκημα στη Λακατάμια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Τους είδα και θύμωσα» - Τι καταγγέλλει ο Στεφάνου για την Αστυνομία και την επίθεση σε οίκημα στη Λακατάμια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ερωτηματικά εγείρουν τα όσα καταγγέλλει το ΑΚΕΛ σχετικά με έρευνα της Αστυνομίας στο οίκημα της ΑΕΛ Πάνω Λακατάμιας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η Αστυνομία με την προκλητική και αψυχολόγητη συμπεριφορά της, προκάλεσε προβλήματα και συμπλοκές», ενώ ζητούνται απαντήσεις από την ηγεσία του Σώματος και τον αρμόδιο υπουργό.

Σε επικοινωνία που είχε το ThemaOnline με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος μετέβη στο οίκημα, που στεγάζει και τις λαϊκές οργανώσεις αλλά και σύνδεσμο της Ομόνοιας, το βράδυ της Κυριακής (29/3) μας γνωστοποιήθηκε ότι όλα έγιναν μετά τη λήξη των ποδοσφαιρικών αγώνων ΑΕΚ-Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ-Απόλλων.

Όπως μας είπε ο κ. Στεφάνου, η Αστυνομία είχε πληροφορίες για ροπαλοφόρους στην περιοχή, αλλά μετά από έλεγχο στο οίκημα «δεν βρήκαν τίποτα».

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο κ. Στεφάνου, μεγάλη ομάδα μελών της ΜΜΑΔ μετέβησαν στην περιοχή και έσπασαν την πόρτα του οικήματος, ενώ ήθελαν να κάνουν σωματικό έλεγχο σε νεαρούς.

Αφού βρήκαν κάτι σε ζώνη ενός 20χρονου, όπως μας εξήγησε ο βουλευτής Λευκωσίας, τον συνέλαβαν και όταν αυτός αντέδρασε τον ακινητοποίησαν στο έδαφος, πράγμα που προκάλεσε ένταση και την παρέμβαση ενός οικογενειάρχη που έτρωγε στο οίκημα που λειτουργεί και ως σουβλιτζίδικο.

Συνελήφθηκαν και οι δύο, όπως μας τόνισε.

«Έγινε το σώσε», μας είπε, ενώ τόνισε ότι η Αστυνομία ήταν έτοιμη για καβγά από πριν, σε έναν χώρο που άνθρωποι «έτρωγαν ή έπαιζαν πιλότα».

«Τους είδα και θύμωσα», μας εξήγησε, καθώς η ΜΜΑΔ, που ήταν εκεί με αντιδιαδηλωτικές εξαρτύσεις, απέκλεισε την περιοχή, κάτι που προκάλεσε έντονη ανησυχία και στους περίοικους.

Οδηγίες στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας

Σε σχέση με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, για τα χθεσινοβραδινά συμβάντα στο οίκημα της ΑΕΛ Πάνω Λακατάμιας, η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει τα ακόλουθα:

Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει δώσει άμεσα οδηγίες και απεστάλη επιστολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, για να διερευνηθεί το περιστατικό και κατά πόσο έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε αδικήματα από μέλη της.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η Αστυνομία δεν συμμερίζεται την θέση του ΑΚΕΛ στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ότι έχει προβληματική σχέση με την κοινωνία και τους πολίτες. Αντίθετα, όπως αποδεικνύεται από ανεξάρτητες έρευνες για τις αντιλήψεις των πολιτών, η Αστυνομία ως θεσμός βρίσκεται σε επίπεδα εμπιστοσύνης πολύ πιο ψηλά από άλλους θεσμούς της πολιτείας.

Η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια έχει διαχειριστεί πολυάριθμες, παρόμοιες καταστάσεις και απέδειξε ότι χειρίζεται τέτοιου είδους περιστατικά, με τη δέουσα προσοχή, επιδεικνύοντας τον ανάλογο επαγγελματισμό και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Ωστόσο, ως Αστυνομία δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Είναι γι’ αυτό το λόγο που δόθηκαν άμεσα οδηγίες για την παραπομπή στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.

Τέλος, θεωρούμε εντελώς άδικη την τοποθέτηση του ΑΚΕΛ ότι: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η αυθαιρεσία και η απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι το οίκημα ανήκει στην Αριστερά και στεγάζει τις Λαϊκές Οργανώσεις Πάνω Λακατάμιας». Έχουμε αποδείξει ότι ως Αστυνομία Κύπρου λειτουργούμε μακριά από ανάλογες προσεγγίσεις και καλούμε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, να πράττουν το ίδιο σε σχέση με την Αστυνομία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top