ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιμπέρ: Υπέρ της συνομοσπονδίας ή των δύο κρατών

Σιμπέρ: Υπέρ της συνομοσπονδίας ή των δύο κρατών

Μια πρόταση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών θα μπορούσε να συζητηθεί τώρα στην Κύπρο αντί του ομοσπονδιακού μοντέλου πάνω στο οποίο διαπραγματεύσεις 50 ετών τώρα δεν είχαν αποτέλεσμα, ανέφερε η Σιμπέλ Σιμπέρ, πρώην «πρόεδρος της βουλής».
 

Σε δηλώσεις της στο τουρκικό πρακτορείο Ντογάν που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα (30/4) από την εφημερίδα Σταρ η κ. Σιμπέρ είπε ότι η ε/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη για μια ομοσπονδία και αυτό δεν λέγεται μόνο από τους Τ/κ αλλά από «διεθνείς παρατηρητές και οι διπλωμάτες πίσω από κλειστές πόρτες».
 
Φαίνεται ότι δύσκολο για τους Ε/κ να αλλάξουν την νοοτροπία τους, είπε η Σιμπέλ Σιμπέρ προσθέτοντας ότι υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν μια λύση κατόπιν διεθνούς πίεσης. «Το σημαντικό είναι την ειρήνη να την κάνουν οι άνθρωποι και να υιοθετήσουν μια φόρμουλα λύσης. Μια φόρμουλα λύσης που θα επιβληθεί δεν θα είναι βιώσιμη».
 
Στο μεταξύ, ο αρθρογράφος της Κίπρις ποστασί, Γκιοκχάν Αλτινέρ γράφει ότι η Σιμπέλ Σιμπέρ θα είναι σίγουρα υποψήφια για τις «προεδρικές εκλογές» το 2020. Αναφερόμενος στην σύσκεψη στο «προεδρικό» της τ/κ πολιτικής ηγεσίας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ο Αλτινέρ είπε ότι ο Τσαβούσογλου ζήτησε από τον Ακιντζί να φέρει το θέμα της συνομοσπονδίας στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων. Ο Ακιντζί, πρόσθεσε ο τ/κ αρθρογράφος, αρνήθηκε και η στάση του Τούρκου ΥΠΕΞ έγινε πιο σκληρή προκαλώντας ένταση μεταξύ των δύο ανδρών.
 
Ο Αλτινέρ εκτιμά ότι αυτός είναι ο λόγος πίσω από τη δήλωση της κ. Σιμπέρ ότι πρέπει να εξεταστούν διαφορετικά μοντέλα λύσης προσθέτοντας ότι η Σιμπέλ Σιμπέρ λέει αυτά που η Άγκυρα περιμένει να ακούσει από τον Ακιντζί αλλά δεν τα ακούει. Θεωρεί δε ότι πίσω από την εν λόγω δήλωση της κ. Σιμπέρ βρίσκεται ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top