ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε αχρησια σκάφος διάσωσης 43 χιλ. ευρώ - Θα πεθάνει κόσμος -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEOS

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε αχρησια σκάφος διάσωσης 43 χιλ. ευρώ - Θα πεθάνει κόσμος -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEOS

Υπερσύγχρονο σκάφος διάσωσης αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αγοράστηκε με χρήματα των φορολογουμένων, αλλά βρίσκεται μέχρι και σήμερα (1/5) στις αποθήκες, με τους ναυαγοσώστες στην Λεμεσό να ζητούν να τους παραχωρηθεί, αλλά μάταια.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Ανευθυνότητα από πλευράς μερικών αρμοδίων, καταγγέλλει ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού δια μέσω του Προέδρου του Αυγουστίνου Παπαδόπουλλου, ο οποίος μίλησε στο ThemaOnline.

‘Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε πρόβλημα, με μαθηματική ακρίβεια’, είπε ο Πρόεδρος του Ναυαγοσωστικού Ομίλου, ο οποίος ανέφερε ότι το κράτος αγόρασε εξειδικευμένο σκάφος διάσωσης, αξίας 43 χιλιάδων ευρώ πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κλειδωμένο σε αποθήκη.

Το συγκεκριμένο σκάφος όπως μας εξήγησε, έχει δυνατότητα να επιχειρήσει διάσωση σε μεγάλη απόσταση και σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά αν και οι ναυαγοσώστες ζητούν να τους παραχωρηθεί, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη.

Κωλυσιεργία από πλευράς αρμοδίων, για τοποθέτηση σημαδούρων που θα σηματοδοτούν τις περιοχές λουομένων, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές πολιτών, αφού όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλλος, το Υπουργείο Συγκοινωνιών έπρεπε ήδη να τις είχε τοποθετήσει, αφού χιλιάδες πολίτες άρχισαν να απολαμβάνουν τη θάλασσα της Λεμεσού.

‘Εν είναι τίποτε να μπει μια βάρκα, ένα σκάφος και να χτυπήσει κάποιον άνθρωπο’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, που όπως μας εξήγησε, οι σημαδούρες είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθούν σε κάποια φάση, αλλά σύμφωνα με τον Όμιλο αυτό έπρεπε να γίνει ήδη.

Για του λόγου το αληθές, ο κ. Παπαδόπουλλος μας απέστειλε βίντεο με σέρφερ να μπαίνει σε περιοχή λουομένων, περνώντας δίπλα τους σε επικίνδυνη απόσταση, όπως φαίνεται.

Δείτε το βίντεο εδώ και εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=gR0OOKEU2lE

 

https://www.youtube.com/watch?v=M-DpzMChr74

Θέμα ωραρίου για ακόμη μια χρονιά θέτουν οι Ναυαγοσώστες της Λεμεσού, οι οποίο ζήτησαν να επανδρώνονται οκτώ σημεία με βάρδιες 7 το πρωί 7 το βράδυ, αλλά οι αρμόδιοι αποφάσισαν όπως επανδρώνονται μόνο δύο, ενώ τα υπόλοιπα 12 σημεία, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Κατά την επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού και τα όσα μας ανέφερε, η ασφάλεια λουόμενων στη Λεμεσό διατρέχει κίνδυνο, με ορατό κίνδυνο να πληγεί και η εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος.

Τέλος, όπως μας ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλλος, ήδη σήμερα το μεσημέρι 1η Μαΐου, στην περιοχή Αμαθούντας, βρίσκονται περί τους 1500 λουόμενους, γεγονός που θέτει τους Ναυαγοσώστες σε εγρήγορση, εν αντιθέσει με κάποιους αρμοδίους.

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top