ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ – Ν. ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ: Τριτοκοσμικές συνθήκες σε θαλάμους και πρώτες βοήθειες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ – Ν. ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ: Τριτοκοσμικές συνθήκες σε θαλάμους και πρώτες βοήθειες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απίστευτα είναι τα όσα καταγγέλλει πολίτης στο ThemaOnline και αφορούν τις συνθήκες των κτηριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Κυπερούντας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Το ThemaOnline κατέχει φωτογραφικό υλικό το οποίο απαθανάτισε πολίτης που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κυπερούντας και όπως μας δήλωσε, αντίκρισε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Όπως ανέφερε, οι συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν καθημερινά νοσηλευτές και ασθενείς που επισκέπτονται το περιφερειακό νοσοκομείο, το τελευταίο διάστημα, προκαλούν αηδία και προβληματισμό. Ενα νοσοκομείο με ιστορία, που εξυπηρετεί κόσμο σε νευραλγική περιοχή και που πλέον δεν αρμόζει σε ένα κράτος που είναι μέλος της Ε.Ε. και εν έτει 2018.

Μια βόλτα σε θαλάμους και πρώτες βοήθειες είναι ενδεικτική. Μάλιστα όπως μας επισημάνθηκε, το θέμα συζητείται έντονα από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εδώ και καιρό όμως δυστυχώς η κατάσταση παραμένει αναλλοίωτη χωρίς αντίκρισμα από τους αρμοδίους.

Να αναφέρουμε πως λόγω των συνθήκων που υπάρχουν, έχουν εντοπιστεί και διαφορά τρωκτικά.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η πιο κάτω φωτογραφία είναι από τις πρώτες βοήθειες του Νοσοκομείου Κυπερούντας. Μούχλα, υγρασία κάτω από τον νιπτήρα τον οποίο χρησιμοποιούν συνεχώς μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Λόγω εντοπισμού τρωκτικών στην οροφή του νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί παγίδες. Μάλιστα, αυτοί που τις τοποθέτησαν φρόντισαν να ενημερώνουν και για την ύπαρξη τους.

Μια βόλτα σε θάλαμο μπορεί να αποβεί και μοιραία καθώς ηλεκτρικά καλώδια είναι εκτεθειμένα με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος για τραυματισμό.

Φυσικά, το πρόβλημα σε ότι αφορά την ηλεκτρική εγκαταστάτη είναι τεράστιο. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, τα καλώδια κρέμονται από τους τοίχους και την οροφή.

Εδώ πρόκειται για ένα βοηθητικό νιπτήρα τον οποίο οι νοσηλευτές χρησιμοποιούν για να απορρίπτουν τα ούρα των ασθενών.

Να σημειώσουμε πως σε άλλα νοσοκομεία υπάρχει ο εν λόγω χώρος αλλά με τις κατάλληλες πρόνοιες. Εδώ, οι νοσηλευτές καθαρίζουν με βούρτσα τα ειδικά σκευή που χρησιμοποιούν οι ασθενείς που δεν μπορούν να μετάβουν στο αποχωρητήριο με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε μικρόβια.

Αναμένουμε πως οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε το Περιφερειακό Νοσοκομείο Κυπερούντας να μπορεί να ανταποκριθεί στην ιδιότητα του και να μην θυμίζει νοσηλευτήριο τριτοκοσμικής χώρας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top