ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

10 εκατ. ευρώ σε κυπριακούς ερευνητικούς φορείς – Χρηματοδοτούνται πέντε έργα

10 εκατ. ευρώ σε κυπριακούς ερευνητικούς φορείς – Χρηματοδοτούνται πέντε έργα

Χρηματοδοτήσεις ύψους €10 εκατομμυρίων εξασφάλισαν κυπριακοί ερευνητικοί φορείς στο πλαίσιο του προγράμματος αριστείας «Spreading Excellence and Widening Participation», συνεχίζοντας την επιτυχή συμμετοχή της Κύπρου στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020», σύμφωνα με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Σε ανακοίνωση, το ΙΠΕ αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της δράσης «Twinning», η Κύπρος εξασφάλισε χρηματοδότηση για πέντε νέα έργα συνολικού ύψους €4.86 εκατ. Τα έργα, που συντονίζονται από το ΤΕΠΑΚ, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αφορούν την ενίσχυση των δραστηριοτήτων και των υποδομών εγκεκριμένων ερευνητικών μονάδων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
 
Επιπρόσθετα, το ΤΕΠΑΚ και το Ινστιτούτο Κύπρου εξασφάλισαν χρηματοδότηση για δύο επιπλέον προτάσεις, ύψους €4,99 εκατ. στο πλαίσιο της δράσης«ERA Chairs». Η συγκεκριμένη δράση παρέχει υποστήριξη σε πανεπιστήμια και άλλους ερευνητικούς φορείς με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της επιστημονικής τους αριστείας και την υλοποίηση των αναγκαίων δομικών αλλαγών εντός των οργανισμών.
 
Το ΙΠΕ σημειώνει ότι η Κύπρος σημείωσε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχε στις 10 από τις συνολικά 39 προτάσεις που επιλέγηκαν για τη δημιουργία νέων Δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος COST, μέσω του οποίου προωθείται η δημιουργία και ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας ερευνητών σε όλα τα πεδία της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ Δρ Βασίλης Τσάκαλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις επιδόσεις των κυπριακών ερευνητικών φορέων, σημειώνοντας ότι «η Κύπρος εξακολουθεί να είναι πρώτη ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ στην κατά κεφαλή προσέλκυση κονδυλίων από το Πρόγραμμα ‘Ορίζοντας 2020’».

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top