ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Λόγος για σκανδαλώδη απόφαση του Νικολαΐδη

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Λόγος για σκανδαλώδη απόφαση του Νικολαΐδη

Σκανδαλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση του Δημάρχου Λεμεσού να ακυρώσει προηγουμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και της Πολεοδομικής Επιτροπής σε ό,τι αφορά αίτημα ιδιοκτήτη φυσιοθεραπευτηρίου για παραχώρηση προσωρινής πολεοδομικής άδειας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Αν και υπήρχε αρνητική απόφαση, αυτή άλλαξε μετά και την νέα συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου κι αφού προηγήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τους ιδιοκτήτες του υποστατικού.

Όπως πληροφορούμαστε, στην εν λόγω επίμαχη συνεδρία του Δημ. Συμβουλίου, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα καθώς αποχωρήσαν στην μέση της συνεδρίας, ο Αντιδήμαρχος της πόλης, ο Προέδρος και η Αντιπρόεδρος της πολεοδομικής επιτροπής.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την Αρχή.

Ιδιοκτήτης φυσιοθεραπευτηρίου στην Λεμεσό ζήτησε το 2009 να του δοθεί προσωρινή άδεια πολεοδομίας από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Τότε το συμβούλιο του χορήγησε προσωρινή πολεοδομική άδεια διάρκειας πέντε χρόνων.

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε ο ιδιοκτήτης του εν λόγου φυσιοθεραπευτηρίου υπέγραψε συμφωνία βάσει του άρθρου 43, το οποίο προνοεί πως δεν θα ζητούσε άλλη ανανέωση προσωρινής άδειας και ότι με την πάροδο του χρόνου θα μετακόμιζε.

Μετά και την λήξη των πέντε χρόνων, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, προέβη σε αρκετά διαβήματα για ανανέωση προσωρινής άδειας αλλά δεν μπορούσε να την εξασφαλίσει εκ νέου καθώς προσέκρουε στην άρνηση του Δήμου.

Άρνηση που αφορούσε κυρίως θέματα ασφαλείας των συμπολιτών μας καθώς πρόκειται για υποστατικό που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και με ορατούς κινδύνους (είναι πολύ στενός ο δρόμος).

Να τονίσουμε εδώ πως το Τεχνικό Τμήμα του Δήμου Λεμεσού που είναι αρμόδιο για αυτά τα ζητήματα ήταν κάθετα αρνητικό για χορήγηση άδειας στο εν λόγω υποστατικό, καθώς δεν συνάδει με πρόνοιες του τοπικού σχεδίου της πόλης, αφού προκύπτει σοβαρότερο θέμα ασφάλειας.

Άνοιξε ο ασκός του Αίολου

Στην τελευταία συνεδρία της παρούσης Πολεοδομικής Επιτροπής εξετάστηκε και πάλι Πολεοδομικό Ερώτημα του εν λόγου φυσιοθεραπευτηρίου και ομόφωνα τα μέλη της αποφάσισαν εκ νέου να πάρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αρνητική εισήγηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 Άλλαξε η απόφαση μετά από συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου

Τα πράγματα όμως δεν έμειναν εκεί. Όπως πληροφορούμαστε, ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης έθεσε το θέμα και πάλι στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας η απόφαση άλλαξε με αποτέλεσμα να δοθεί και πάλι προσωρινή άδεια τριών χρόνων στον ιδιοκτήτη 

Ο Δήμαρχος όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ανέφερε στην εν λόγω συνεδρία 'πως είχε προσωπική συνάντηση μαζί με τους ιδιοκτήτες στο γραφείο του’.

Ακολουθήσε συζήτηση σε έντονο ύφος μεταξύ συμβούλων που διαφώνησαν με την απόφαση του Δημάρχου. Μάλιστα όπως μας αναφέρθηκε δεν έλειψαν και οι αναφορές περί σκανδάλου.

Με την τροπή των πράγματων ανοίγει ο Ασκός του Αίολου, καθώς το ζήτημα που προκύπτει με την κίνηση αυτή, ‘δένονται’ τα χέρια του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ορατός κίνδυνος και άλλοι ιδιοκτήτες υποστατικών των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, να επιστρέψουν πίσω και να ζητήσουν και αυτοί προσωρινή πολεοδομική άδεια, με τον Δήμο να μην μπορεί να αρνηθεί.

Αυτό το ‘τέχνασμα’ μπορεί να χρησιμοποιηθεί εις βάρους του Δήμου καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν αιτήσεις για αναπτύξεις που δεν προνοούνται από το τοπικό σχέδιο της πόλης.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη όμως δεν απάντησε στην κλήση μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top