ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κάποιοι λένε τα δικά τους» - Το πλαίσιο Γκουτέρες και το τέλος μιας εποχής

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κάποιοι λένε τα δικά τους» - Το πλαίσιο Γκουτέρες και το τέλος μιας εποχής

Απορία για τον μεγάλο καυγά που ξέσπασε για τις ερμηνείες που δίδονται αναφορικά με το πλαίσιο Γκουτέρες εξέφρασε ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

«Δεν έχω καταλάβει ακόμα ποιο είναι το νέο στοιχείο για το πλαίσιο», εξήγησε, προσθέτοντας λύπη καθώς έχει πει εκατοντάδες φορές τι έχει γίνει στο Κραν Μοντανά.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι «κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται και λένε τα δικά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια αντιπαράθεση χωρίς κανένα λόγο».

Ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς, δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να δούμε ποιο είναι το περιεχόμενο της κίνησης Ακιντζί.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να τη χαιρετίσει, αν γνώριζε πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης όντως εννοεί ότι αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες.

Επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί συνέχιση του διαλόγου από εκεί που έμεινε στο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε ελπίδα ότι το αίτημα για διορισμό Συμβούλιου από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ θα γίνει δεκτό και από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Τόνισε δε ότι είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι αν δεν συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις σύντομα, τα τετελεσμένα στα κατεχόμενα θα παγιωθούν και όσα έχουν επιτευχθεί θα χαθούν.

Θα είναι το τέλος μιας εποχής και είναι κρίμα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top