ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το κρυφτό πρέπει να σταματήσει» - Διατηρεί την ένταση ο Άντρος Κυπριανού – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Το κρυφτό πρέπει να σταματήσει» - Διατηρεί την ένταση ο Άντρος Κυπριανού – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μαίνεται ο πόλεμος που ξεκίνησε με αφορμή τη δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί για το πλαίσιο Γκουτέρες και την απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου την Τετάρτη (2/5), υποστήριξε ότι «ψεύδεται και το γνωρίζει», υπογραμμίζοντας ότι το πλαίσιο Γκουτέρες αποσαφηνίστηκε από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 4 Ιουλίου.

Μιλώντας για «ένα» Πλαίσιο, ο κ. Άντρος Κυπριανού διερωτήθηκε το πρωί της Πέμπτης (3/5) να ο Αναστασιάδης «είναι ή όχι έτοιμος να προχωρήσει σε επανέναρξη των διαπραγματέυσεων σε αυτή τη βάση ή θα συνεχίσει να ζητά δεσμεύσεις και να θέτει όρους και προϋποθέσεις που εγκλωβίζουν τη διαδικασία».

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες του κ. Προδρόμου για το ΑΚΕΛ, υπενθύμισε ότι άλλοι διέκοψαν τη διαπραγμάτευση στο Μοντ Πελεράν και άλλοι επέτρεψαν να περάσει από τη Βουλή η εισήγηση του ΕΛΑΜ για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

«Μήπως ήταν το ΑΚΕΛ που υιοθέτησε την πολιτική της πρόταξης ζητώντας επίλυση του θέματος της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων και ακολούθως του εδαφικού ως προϋπόθεση για επανέναρξη της διαδικασίας;», διερωτήθηκε.

Και συνέχισε τις απορίες: «Τι νόημα έχει να ζητά ο κ. Αναστασιάδης από τον κ. Ακιντζί ξεκαθάρισμα των θέσεων του στα θέματα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων όταν το ίδιο το Πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα τα ξεκαθαρίζει;»

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού κάλεσε εμμέσως τον Πρόεδρο «να πάει στις συνομιλίες και αν όντως ο κ. Ακιντζί άλλα εννοεί τότε να τον εκθέσει εκεί, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Το κρυφτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε εξηγώντας ότι «το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει, με συνέπεια και σοβαρότητα να εργάζεται ενάντια στη διχοτόμηση που ολοένα και πιο δυνατά μας κτυπά την πόρτα».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top