ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Αστυνομιών Κύπρου - Ελλάδας

Συνεργασία Αστυνομιών Κύπρου - Ελλάδας

Θέματα συνεργασίας Αστυνομιών Κύπρου-Ελλάδας συζήτησαν Υπουργός Δικαιοσύνης - Ελληνας Αρχηγός Αστυνομίας.

Θέματα συνεργασίας μεταξύ των Αστυνομιών Κύπρου και Ελλάδας, συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εχουμε τη χαρά, είπε ο Υπουργός σε δηλώσεις του, να φιλοξενούμε στην Κύπρο τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος επιδεικνύει συνεχές ενδιαφέρον στην κοινή προσπάθεια για περαιτέρω συνεχή βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας στις δύο χώρες.

Εχουμε μαζί με τον Αρχηγό, κατόπιν κοινής συνεννόησης δικής μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε, αναπτύξει μια στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στις χώρες μας.

"Είχα σήμερα μια εκτενή συνάντηση εργασίας και συζήτησης διαφόρων θεμάτων με τον Αρχηγό Αστυνομίας αλλά και στην κοινή μας συνάντηση συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, περισσότερο θέματα που επηρεάζονται από πολιτικές αποφάσεις, όπως είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών των χωρών μας και των Σωμάτων Ασφαλείας όχι μόνο σε θέματα επιχειρησιακά ή σε θέματα που αφορούν τις εκπαιδεύσεις, αλλά και στα θέματα λειτουργίας, έχοντας πάντοτε κατά νου ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει περισσότερες εμπειρίες από αυτές που έχουμε ως Αστυνομία Κύπρου", πρόσθεσε.

Παράλληλα, συνέχισε, συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των σωμάτων ασφαλείας των δύο χωρών με το αντίστοιχο σώμα ασφαλείας του Ισραήλ, στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας των χωρών μας, και βέβαια τα ζητήματα στα οποία μπορούμε να έχουμε κάποια κοινή δράση και συμμετοχή από στελέχη των τριών σωμάτων ασφαλείας.

Ο κ. Νικολάου ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη βοήθεια, σημειώνοντας ότι "τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα μετά το 2017, η προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κυπριακή Αστυνομία είναι πολύ μεγάλη σε θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση - πολλοί Κύπριοι αξιωματικοί και στελέχη της Αστυνομίας, μετέχουν κάθε χρόνο σε εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται από την Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας κι έχουν έτσι την ευκαιρία να εμπλουτίζουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με στόχο την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας στον τόπο μας".

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε για τον τομέα ασφάλειας ότι "είναι μια προτεραιότητα, μια έγνοια, την οποία σίγουρα δεν μπορούμε ποτέ να θεωρήσουμε ότι έχουμε φθάσει στο επίπεδο εκείνο που θα θεωρήσει κάποιος ότι δεν χρειάζεται οτιδήποτε περαιτέρω, αλλά είναι ένα θέμα, το οποίο συνεχώς παρουσιάζει νέες προκλήσεις, στις οποίες οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε".

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση αλλά και τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου για την πρόσκληση του να βρίσκεται στην Κύπρο.

Για μένα και για τους συνεργάτες μου που βρισκόμαστε στο νησί, είπε, είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή.

"Βρισκόμαστε σήμερα στην Κύπρο σε μια χρονική στιγμή που η συνεργασία μεταξύ των δύο Αστυνομιών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Κυπριακής, είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Δεσμευόμεθα σήμερα ότι αυτό το εξαιρετικό κλίμα θα το βελτιώσουμε ακόμα παραπάνω, και στα θέματα της εκπαίδευσης και σε επιμέρους επιχειρησιακά θέματα, πάντα με γνώμονα ότι η οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας στις χώρες μας, αλλά και σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο είναι η ίδια, η ανάγκη για ασφάλεια, η ανάγκη να επιβεβαιώνουμε κάθε μέρα πως η Κύπρος και η Ελλάδα είναι δύο ασφαλείς χώρες, από τις ασφαλέστερες στον κόσμο, είναι πρόκριμα για εμάς που τις υπηρετούμε καθημερινά", πρόσθεσε.

Υποσχόμεθα, συμπλήρωσε, ότι η συνεργασία των δύο Αστυνομιών χρόνο με τον χρόνο θα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αποτελεσματικότερη, ανθρώπινη, βασιζόμενη στα αισθήματα κατανόησης και απόλυτης ειλικρίνειας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης χάρισε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ένα συμβολικό δώρο, το καράβι της Κερύνειας ενώ ο κ. Τσουβάλας χάρισε στον Υπουργό, μια μικρή υδρία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top