ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: ‘Η Ε/κ πλευρά εμπόδιο στη δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους’

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: ‘Η Ε/κ πλευρά εμπόδιο  στη δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους’

Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους, καθώς δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί τη διοίκηση και τον πλούτο με τους Τουρκοκύπριους, υποστήριξε σήμερα Παρασκευή (4/5) το Κόμμα του Λαού (HP).

 Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το κόμμα σε γραπτή ανακοίνωση υποστήριξε επίσης ότι είναι επικίνδυνο να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία από το σημείο που έμεινε και ότι θα πρέπει να αποφευχθεί επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση ενός εγγράφου που παρουσιάστηκε στην προηγούμενη διαδικασία, η οποία απέτυχε.

Η απάντηση της ελληνοκυπριακής ηγεσίας δείχνει ότι επιθυμούν να επιβληθούν στην τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία δεν πρέπει να παγιδευτεί σε διαπραγματεύσεις για άλλα 50 χρόνια, ισχυρίστηκε.

Ενόσω η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά τον διαμοιρασμό της διακυβέρνησης και του πλούτου δεν αλλάζει, υποστήριξε το Κόμμα του Λαού, χρειάζεται προσοχή στην επανέναρξη διαπραγματεύσεων.

Σε αυτό το στάδιο, ανέφερε, δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση, αλλά μια διαδικασία διαλόγου στην οποία θα συζητηθούν ρεαλιστικές λύσεις για το μέλλον του νησιού, και πρόσθεσε πως η δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών και ευκαιριών για συνεργασία είναι πιο ρεαλιστική και αναγκαία από μια άκαρπη και χωρίς νόημα διαπραγματευτική διαδικασία.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top