ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήρια του Υπουργού Δικαιοσύνης για τη συνδρομή σε προγράμματα στήριξης των νεαρών κρατουμένων!

Συγχαρητήρια του Υπουργού Δικαιοσύνης για τη συνδρομή σε προγράμματα στήριξης των νεαρών κρατουμένων!

Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τμήμα Φυλακών για την παρουσίαση του Προγράμματος ELMIP - Empowering Learning Models in Prison, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει ανεκτίμητα εκπαιδευτικά εφόδια στους κρατουμένους και στο προσωπικό των Φυλακών μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και εξειδικευμένη κατάρτιση.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου ευχήθηκε «κάθε επιτυχία και καρποφορία στο πρόγραμμα αυτό, η επιτυχής έκβαση του οποίου αποτελεί κέρδος για όλη την κοινωνία μας». Ο Υπουργός συνεχάρη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τις «προσπάθειες στήριξης των νεαρών κρατουμένων κατά τη διαδικασία αναμόρφωσης και κοινωνικής επανένταξής τους». Η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών κ. Άννα Αριστοτέλους ανέφερε ότι «είναι με ιδιαίτερη χαρά σήμερα που μαζί με τους συνεργάτες μας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, την Enoros Consulting Ltd (Κύπρος) και την Ergoplan A.E. (Ελλάδα), θα σας ενημερώσουμε για το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELMIP».

Από πλευράς του ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος διαβεβαίωσε ότι «αυτή τη συνέργεια θα τη συνεχίσουμε σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για την κοινωνία». «Δημιουργούμε ένα κοινωνικό κεφάλαιο και με αυτό συνεχίζουμε, μαζί», κατέληξε ο Πρύτανης.

Συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας Μάριος Βρυωνίδης. Αυτό είναι το τρίτο σε σειρά έργο που υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Φυλακές.

Ο Καθηγητής Μάριος Βρυωνίδης ανέφερε ότι «το πρόγραμμα στοχεύει στη θωράκιση των νεαρών κρατουμένων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, συναισθηματικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων και τη βελτίωση των δυνατοτήτων εργοδότησής τους μετά την αποφυλάκιση αλλά και την επίτευξη μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων στην επανένταξή τους στην κοινωνία. Περαιτέρω, το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης του προσωπικού των Φυλακών στην αναγνώριση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση ακραίων και ριζοσπαστικών συμπεριφορών και στην υλοποίηση προγραμμάτων από-ριζοσπαστικοποίησης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής μέσα από την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια και τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της αντιμετώπισης, από την Ποινική Δικαιοσύνη, της ριζοσπαστικοποίησης (2015)».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top