ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο Ισραήλ μεταφέρεται ο 37χρονος Αστυνομικός- «Να κρατηθεί στη ζωή....»

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στο Ισραήλ μεταφέρεται ο 37χρονος Αστυνομικός- «Να κρατηθεί στη ζωή....»

Επίθεση κατά της Αστυνομίας σημαίνει επίθεση κατά του κράτους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εξερχόμενος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου επισκέφθηκε τον τραυματία αστυνομικό, ο οποίος θα μεταφερθεί στο Ισραήλ εντός της ημέρας.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε εξοργισμένος και κατέστησε σαφές, όπως είπε, ότι θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή.
 
«Θέλω να καταστήσω σαφές. Δεν είμαι μόνο στο πλευρό των τραυματιών. Είμαι στο πλευρό του αστυνομικού σώματος που ενόρκως επιτελεί το καθήκον του», δήλωσε.
 
«Δεν θα επιτρέψουμε στα εγκληματικά στοιχεία να θεωρήσουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται», τόνισε ο Πρόεδρος, ο οποίος, όπως ανέφερε, μίλησε και με τον Αρχηγό Αστυνομίας επ’ αυτού.
 
«Μηδενική ανοχή σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι η Κύπρος μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε ως πεδίο πλουτισμού με παράνομες ενέργειες» και να αποθρασύνεται «σε βαθμό που να νομίζει ότι η αστυνομία θα εκφοβιστεί από ανάλογες ενέργειες».
 
Αντίθετα, τόνισε, «θα νιώσουν κάποιοι επιτέλους ότι εννοούμε και την ευνομία αλλά ιδιαίτερα όχι μόνο την πάταξη της διαφθοράς αλλά και της εγκληματικότητας». 
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών επί του παρόντος είναι σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού. «Δεν θέλω να αποφανθώ για θέματα που δεν είναι της ειδικότητας μου, αλλά δίνω ελπίδα», δήλωσε.
 
Όπως ανέφερε, από πλευράς Υπουργείου Υγείας, η Γενική Διευθύντρια έχει διευθετήσει ώστε εντός ελαχίστου χρόνου, εντός της ημέρας, να μεταφερθεί ο τραυματίας αστυνομικός στο Ισραήλ. Σημείωσε ότι έρχεται από το Ισραήλ νοσοκομειακό πτητικό μέσο, με ειδικούς εντατικολόγους και τραυματιολόγους, «έτσι ώστε να δώσουμε την όση βοήθεια απαιτείται για να κρατηθεί στη ζωή ένας πραγματικά άξιος να φέρει τη στολή του αστυνομικού».
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι εξοργισμένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε, «ναι, είμαι. Γιατί επίθεση κατά της Αστυνομίας σημαίνει επίθεση κατά του κράτους. Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από κανένα είτε ημεδαπό, είτε αλλοδαπό, είτε από όπου κι αν προέρχεται».
 
Μετά τις δηλώσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχώρησε από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε τον δεύτερο τραυματία αστυνομικό, που νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό.
 
Στο Νοσοκομείο Λεμεσού έφθασε μετά την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, τον οποίο υποδέχθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας και η ΓΔ του Υπουργείο Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη

Στο μεταξύ, μετά τις 1230, ασθενοφόρο μετέφερε τον ύποπτο τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top