ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κυπριακό παιχνίδι μπήκε σε σχολεία του εξωτερικού αλλά όχι της Κύπρου

Κυπριακό παιχνίδι μπήκε σε σχολεία του εξωτερικού αλλά όχι της Κύπρου

Ο Κώστας Σίσαμος είναι Κύπριος κατασκευαστής παιχνιδιών εκ Λεμεσού και παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια του μπήκαν σε σχολεία από Αμερική μέχρι Κίνα δεν υπάρχουν στα κυπριακά σχολεία. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο και στην Αντιγόνη Σολομωνίδου-Δρουσιώτου ο Κώστας Σίσαμος αναφέρεται στην εταιρεία της οποίας είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος την Engino Toy Systems.

Το παιχνίδι το οποίο δημιούργησε (Engino) όπως αναφέρει ο ίδιος έγινε με βάση τα προβλήματα και τις ανάγκες της κυπριακής εκπαίδευσης. Παρά το γεγονός όμως ότι κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο όπως εξηγεί δεν χρησιμοποιείται στα σχολεία της χώρας που το «γέννησε».

Συγκεκριμένα το παιχνίδι το οποίο δημιούργησε είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι το οποίο είναι ένα ειδικό σύστημα πλαστικών συνδετήρων ως εκπαιδευτικό εργαλεία που θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά να κτίζουν εύκολα.

Όπως ανάφερε στη συνέντευξη του για να εφαρμοστεί η ιδέα αυτή και να είναι υλοποιήσιμη θα έπρεπε να γίνει μια αρχική επένδυση 100-150 χιλιάδων λιρών. Τώρα όμως καταφέρνει με την ιδέα αυτή να εξάγει σε πάνω από 50 χώρες.

Δεν υπάρχει στα σχολεία μας

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου ο κ. Σίσαμος αναφέρει ότι αν και το 2008 έγινε από την εταιρεία του μια μεγάλη δωρεά για να εξοπλιστούν όλα τα δημοτικά με πακέτα Engino εντούτοις τα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορούν να κάνουν προσφορά.

Συγκεκριμένα τα τελευταία «2-3 χρόνια βγήκε το Υπουργείο Παιδείας σε προσφορές για ρομποτικά συστήματα και δυστυχώς οι προδιαγραφές που θέτει είναι τέτοιες που δεν μπορεί το engino να κάνει προσφορά. Όπως σημειώνει «το 99,9% των πωλήσεων μας είναι εξαγωγές και είναι κρίμα σε άλλες χώρες από Αμερική μέχρι Βραζιλία και Κίνα να χρησιμοποιούν το Engino στα σχολεία αλλά όχι στη χώρα που το γέννησε».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04) στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top