ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΟΖ: Εισβολή με γεωτρύπανο ετοιμάζει η Τουρκία – Πότε και που

ΑΟΖ: Εισβολή με γεωτρύπανο ετοιμάζει η Τουρκία – Πότε και που

Αν και το γεωτρύπανο DeepSea Metro 2, για το οποίο δαπανήθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια, δεν είναι ακόμη έτοιμο, το τουρκικό κράτος ετοιμάζεται για γεώτρηση στην περιοχή της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βενιζέλο («Ο Φιλελεύθερος»), η Άγκυρα εξετάζει δύο ημερομηνίες και δύο εναλλακτικούς χώρους για γεώτρηση.

Πιθανός χρόνος είναι οι αρχές Ιουλίου, αμέσως μετά τη συμφωνία πώλησης κυπριακού αερίου στην Αίγυπτο, που αναμένεται να υπογραφεί στα τέλη Ιουνίου.

Η Τουρκία θα προτάξει εκ νέου τον ισχυρισμό πως δεν μπορεί η Λευκωσία να αξιοποιεί το φυσικό αέριο χωρίς τους Τουρκοκύπριους και μια πιθανή αντίδραση θα είναι η κάθοδος γεωτρύπανου για έρευνες.

Δεύτερο σενάριο είναι η αποστολή του γεωτρύπανου ταυτόχρονα με την κάθοδο του γεωτρύπανου της ExxonMobil που αναμένεται να τρυπήσει στο οικόπεδο 10 τον Οκτώβριο.

Όπως καταγράφεται, η πρώτη περιοχή που μελετούν οι Τούρκοι για έρευνα είναι κοντά στον Απόστολο Ανδρέα, όπου βρίσκεται και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός. Μάλιστα, η περιοχή έχει «δεσμευτεί» από την 9η Απριλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη περιοχή που εξετάζεται είναι δυτικά της Κύπρου, στην περιοχή του Ακάμα, μια περιοχή στην οποία η Τουρκία επιδιώκει να αποκτήσει δικαιώματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top