ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Αστυνομικοί αγοράζουν αλεξίσφαιρα από το εξωτερικό ή καταστήματα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αστυνομικοί αγοράζουν αλεξίσφαιρα από το εξωτερικό ή καταστήματα -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο σοβαρός τραυματισμός του ειδικού αστυνομικού της αμέσου δράσεως το βράδυ του Σαββάτου (05/05) στον Ύψωνα, επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα του εξοπλισμού και της προστασίας των αστυνομικών.

Του Φάνη Μακρίδη

Συγκεκριμένα, μέλη της δύναμης πάρα τις περί του αντιθέτου δημόσιες τοποθετήσεις, υπερτονίζουν τα τελευταία 24ωρα την ανάγκη για να εξοπλιστούν όσο καλύτερα γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:  Φέρνει ακόμη 380 αλεξίσφαιρα η Αστυνομία

Οι θέσεις αυτές εκδηλώνονται με ανεπίσημο τρόπο (ακόμη και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης), αλλά έχουν εκφραστεί και σε πιο επίσημη μορφή.

Το ThemaOnline έχει δεχθεί επώνυμα παράπονα από αστυνομικούς, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι σε πολλές μονάδες τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που χρησιμοποιούνται είναι παλιάς τεχνολογίας.

«Έχουν μεγάλο βάρος, που δεν βολεύουν έναν αστυνομικό, ο οποίος επιχειρεί ή υπηρετεί σε μονάδες που προϋποθέτουν δράση», ανέφερε χαρακτηριστικά αστυφύλακας, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας.

Άλλο στέλεχος της αστυνομικής δύναμης, μας παρέπεμψε σε διαφήμιση γνωστού καταστήματος που πωλεί είδη για ιδιώτες φύλακες αλλά και αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, από την Κυριακή (06/05) γνωστό κατάτημα ανήρτησε διαφήμιση, βάσει της οποίας διατίθενται προς πώληση αλεξίσφαιρα γιλέκα.

«Δεν είναι τυχαία η διαφήμιση, αφού γνωρίζουν την κατάσταση που υπάρχει στο αστυνομικό σώμα. Πολλοί αστυνομικοί αγοράζουν αλεξίσφαιρα από το εξωτερικό ή από καταστήματα» σχολίασε το ίδιο άτομο.

Αστυνομικοί μας έχουν αναφέρει ακόμη πως οι άνδρες που υπηρετούν στην άμεση δράση είναι εξοπλισμένοι μόνο με το υπηρεσιακό πιστόλι (usp), τη στιγμή που πολλές φορές καλούνται να ανταποκριθούν σε περιστατικά στα οποία εμπλέκονται εγκληματικά στοιχεία. "Υπάρχει υποψία ότι κάποιοι παράνομοι πιθανόν να είναι οπλισμένοι με στρατιωτικά τυφέκια..." σχολίασε με νόημα μέλος της δύναμης.

Πάντως, σύμφωνα με την επίσημη θέση της Αστυνομίας, με εντολή του Αρχηγού έχουν εφοδιαστεί όλες οι μονάδες με αλεξίσφαιρα γιλέκα τελευταίου τύπου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top