ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάλογος με νέους στο Προεδρικό και έναρξη καμπάνιας #EUandME στην Κύπρο

Διάλογος με νέους στο Προεδρικό και έναρξη καμπάνιας #EUandME στην Κύπρο

Η 9η Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και φέτος, σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους νέους στο Προεδρικό Μέγαρο, θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη της πανευρωπαϊκής ενημερωτικής καμπάνιας #EUandME στην Κύπρο.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η καμπάνια #EUandME έχει σκοπό να δείξει στους νέους τι κάνει η ΕΕ για αυτούς σε καθημερινή βάση και πώς τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν οι ίδιοι αυτό που αγαπούν. Στα πλαίσια της εκστρατείας δημιουργήθηκε ειδική ιστοσελίδα, και στα ελληνικά, όπου οι νέοι μπορούν εύκολα να μάθουν πώς μπορεί να τους βοηθήσει η ΕΕ σε θέματα που τους απασχολούν, όπως τα ταξίδια, οι σπουδές και η εργασία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η δυνατότητα να πάρουν χρηματοδότηση για τις επιχειρηματικές τους ιδέες.
 
Η ιστοσελίδα φιλοξενεί επίσης πέντε ταινίες μικρού μήκους που  γυρίστηκαν ειδικά για την καμπάνια #EUandME με πρωταγωνιστές νέους από όλη την ΕΕ.   Μέσα από την ιστορία κάθε νέου αναδεικνύονται οι τρόποι με τους οποίους η ΕΕ έχει απτό αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών της και δίνει φτερά στους νέους.
 
Η εκστρατεία #EUandME ξεκινά σε όλη την ΕΕ στις 9 Μαΐου, με αφορμή την Ημέρας της Ευρώπης. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε όλη την Ένωση ως η επέτειος της ιστορικής ομιλίας του Robert Schuman, του Γάλλου τότε Υπουργού Εξωτερικών, όπου πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη. 68 χρόνια μετά, η πρότασή του θεωρείται η απαρχή της σημερινής ΕΕ και μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε τις ιδέες και αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε η ΕΕ.
 
Στην Κύπρο, η εκστρατεία #EUandME θα εγκαινιαστεί με εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 9 Μαΐου, ώρα έναρξης 17:00. Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συνδιοργανώνουν διάλογο πολιτών με τίτλο «Η ΕΕ και εγώ: ο λόγος στους νέους».

Το θέμα συζήτησης θα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η εμπλοκή των νέων και θα συμμετέχουν οι Κώστας Καδής, Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κεττής, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και Παναγιώτης Σεντόνας, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου. Ο διάλογος θα μεταδοθεί επίσης μέσω Facebook Live μέσω της σελίδας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Facebook ενώ στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή και 120 μαθητές. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθούν και κάποιες από τις ταινίες της καμπάνιας #EUandME.
 
Η ανοιχτή αυτή συζήτηση με τους νέους διοργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να έρθει πιο κοντά στους πολίτες της μέσα από διαλόγους πολιτών με μέλη της Επιτροπής, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εθνικές κυβερνήσεις, τοπικές και περιφερειακές αρχές και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Ας σημειωθεί και ότι στις 5 και 6 Μαΐου έγινε στις Βρυξέλλες δημόσιος διάλογος με την συμμετοχή 80 πολιτών από όλα τα Κράτη Μέλη οι οποίοι και προετοίμασαν μια δέσμη ερωτήσεων που θα αποτελέσει την βάση μιας ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης η οποία ξεκινά επισήμως στις 9 Μαΐου.
 
Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν λάβει χώρα σχεδόν 700 διαδραστικές δημόσιες συζητήσεις σε 160 διαφορετικές τοποθεσίες. Η Επιτροπή έχει στόχο να διοργανώσει 500 ακόμη διαλόγους με πολίτες μέχρι τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top