ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΡΙΜΕΡΗΣ: «Διακρατική συμφωνία για East-Med εντός του 2018» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΡΙΜΕΡΗΣ: «Διακρατική συμφωνία για East-Med εντός του 2018» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την προώθηση του αγωγού East-Med μέσω υπογραφής διακρατικής συμφωνίας εντός του 2018 φαίνεται να συμφώνησαν Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου στη Λευκωσία.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Η 4η Τριμερής Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας ολοκληρώθηκε με διάσκεψη Τύπου των τριών ηγετών, οι οποίοι συμφώνησαν ότι η συνάντησή τους λαμβάνει πλέον χαρακτήρα θεσμού.

Βενιαμίν Νετανιάχου και Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό της μητέρας του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος καλωσόρισε τους «φίλους πρωθυπουργούς» στη Λευκωσία.

Ο κύριος Νετανιάχου έκανε επίσης λόγο για τον τραυματία αστυνομικό Γιώργο Γεωργίου που μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο κύριο θέμα της συζήτησης, υπογράμμισε ότι ο αγωγός East-Med θα προωθηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας που θα υπογραφεί εντός του 2018.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι είναι βασικό συστατικό της συνεργασίας των τριών χωρών η προώθηση του East-Med, μιλώντας για κοινό όραμα και στόχους.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου μίλησε για τις σχέσεις των τριών χωρών και κάλεσε τους πρωθυπουργούς στο Ισραήλ για την επόμενη συνάντηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που παρέλαβε τελευταίος τον λόγο, μίλησε για θάλασσα που βρέχει και τις τρεις χώρες, σημειώνοντας ότι η Μεσόγειος πρέπει να γίνει «θάλασσα ειρήνης».

Τόνισε ότι υπεγράφη και η συμφωνία για την ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και για τον East-Med που θα ενώνει την Ανατολική Μεσόγειο με την Κρήτη και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Τριμερή συζητήθηκε και το Κυπριακό, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της».

«Φεύγω περισσότερο αισιόδοξος απ’ ότι ήρθα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς «η συνεργασία έχει περισσότερο βάθος» και θα συμβάλει στην καλυτέρευση της περιοχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top