ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΡΙΜΕΡΗΣ: «Διακρατική συμφωνία για East-Med εντός του 2018» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΡΙΜΕΡΗΣ: «Διακρατική συμφωνία για East-Med εντός του 2018» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την προώθηση του αγωγού East-Med μέσω υπογραφής διακρατικής συμφωνίας εντός του 2018 φαίνεται να συμφώνησαν Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου στη Λευκωσία.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Η 4η Τριμερής Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας ολοκληρώθηκε με διάσκεψη Τύπου των τριών ηγετών, οι οποίοι συμφώνησαν ότι η συνάντησή τους λαμβάνει πλέον χαρακτήρα θεσμού.

Βενιαμίν Νετανιάχου και Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό της μητέρας του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος καλωσόρισε τους «φίλους πρωθυπουργούς» στη Λευκωσία.

Ο κύριος Νετανιάχου έκανε επίσης λόγο για τον τραυματία αστυνομικό Γιώργο Γεωργίου που μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο κύριο θέμα της συζήτησης, υπογράμμισε ότι ο αγωγός East-Med θα προωθηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας που θα υπογραφεί εντός του 2018.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι είναι βασικό συστατικό της συνεργασίας των τριών χωρών η προώθηση του East-Med, μιλώντας για κοινό όραμα και στόχους.

Από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου μίλησε για τις σχέσεις των τριών χωρών και κάλεσε τους πρωθυπουργούς στο Ισραήλ για την επόμενη συνάντηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που παρέλαβε τελευταίος τον λόγο, μίλησε για θάλασσα που βρέχει και τις τρεις χώρες, σημειώνοντας ότι η Μεσόγειος πρέπει να γίνει «θάλασσα ειρήνης».

Τόνισε ότι υπεγράφη και η συμφωνία για την ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και για τον East-Med που θα ενώνει την Ανατολική Μεσόγειο με την Κρήτη και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Τριμερή συζητήθηκε και το Κυπριακό, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της».

«Φεύγω περισσότερο αισιόδοξος απ’ ότι ήρθα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς «η συνεργασία έχει περισσότερο βάθος» και θα συμβάλει στην καλυτέρευση της περιοχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top