ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Wikström: Η Επιτροπή Αναφορών λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα της Αμμοχώστου

Wikström: Η Επιτροπή Αναφορών λαμβάνει σοβαρά υπόψη το θέμα της Αμμοχώστου

Δεν μπορώ να σας δώσω καμία απολύτως ελπίδα, αλλά αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνει υπόψη σοβαρά την κατάσταση όσον αφορά την Αμμόχωστο και προσπαθεί να εξετάσει οποιοδήποτε δυνατό μικρό βήμα προς τα εμπρός μπορεί να γίνει, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών και επικεφαλής του κλιμακίου της Επιτροπής που επισκέπτεται την Κύπρο, Cecilia Wikström.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε μαζί με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμμοχώστου στη Δέρυνεια, μετά την επίσκεψη του κλιμακίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η κ. Wikström είπε ότι δεν μπορώ να σας δώσω οποιανδήποτε ελπίδα ότι αυτή η επίσκεψη θα λύσει τη διαμάχη που υπάρχει και αυτή την κατάσταση.
 
Είπε, επίσης, ότι όταν επιστρέψουν στις Βρυξέλλες θα ετοιμάσουν μία έκθεση για την επίσκεψη αυτή, στην οποία θα αναφέρονται στο τί έχουν βιώσει και στο ποιος μπορεί να είναι ο δρόμος προς τα εμπρός, κάνοντας κάποιες εισηγήσεις.

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top