ΔΙΕΘΝΗ

Εκτός από χελίμ θέλουν να ονομάζουν και bbqloumi το χαλλούμι

Εκτός από χελίμ θέλουν να ονομάζουν και bbqloumi το χαλλούμι

Στις 15 Μαΐου στο ακροατήριο του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ υπόθεση Κύπρου κατά EUIPO και βουλγαρικής εταιρείας τυροκομικών.

Στο ακροατήριο του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ φτάνει την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου, η υπόθεση του Ιδρύματος για την προστασία του κυπριακού τυριού χαλούμι και της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πνευματικής ιδιοκτησίας (EUIPO) και της εταιρίας M. J. DAIRIES FOOD της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το Ιστορικό της υπόθεσης, που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΔΕΕ, στις 9 Ιουλίου 2014, η J. Dairies Food, βουλγαρική εταιρεία παραγωγής τυριών με έδρα τη Σόφια, υπέβαλε στο EUIPO αίτηση καταχώρισης εικονιστικού σήματος, το οποίο περιέχει το λεκτικό στοιχείο «BBQLOUMI»:

Tο τμήμα ανακοπών και το τέταρτο τμήμα προσφυγών του EUIPO απέρριψαν διαδοχικά την αίτηση ανακοπής που κατέθεσαν το Ίδρυμα για την προστασία του κυπριακού τυριού ονομαζόμενο χαλούμι (υπόθεση Τ-328/17) και η Κυπριακή Δημοκρατία (υπόθεση Τ-384/17).

Κατά της αποφάσεως του τετάρτου τμήματος προσφυγών βάλλουν οι προσφεύγουσες ενώπιον του ΓΔΕΕ προβάλλοντας παράβαση του άρθρου 8, παράγραφος 1, στοιχείο β΄, του κανονισμού 207/2009 για τα σήματα, βάσει του οποίου «αιτούμενο σήμα δεν γίνεται δεκτό για καταχώριση εάν, λόγω του ταυτοσήμου του ή της ομοιότητας με το προγενέστερο σήμα και του ταυτοσήμου ή της ομοιότητας των προϊόντων ή υπηρεσιών που προσδιορίζουν τα δύο σήματα, υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης του κοινού της εδαφικής περιοχής στην οποία απολαύει προστασίας το προγενέστερο σήμα· ο κίνδυνος σύγχυσης περιλαμβάνει και τον κίνδυνο συσχέτισης με το προγενέστερο σήμα».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top