ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Εννέα νεκροί από τους ισραηλινούς πυραύλους

ΣΥΡΙΑ: Εννέα νεκροί από τους ισραηλινούς πυραύλους

Τουλάχιστον εννέα μαχητές προσκείμενοι στο καθεστώς της Συρίας σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (8/5) όταν ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τομέα κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Εννιά μαχητές που ανήκαν στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης ή σε σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις σκοτώθηκαν" στον τομέα Κίσουα, υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.
 
Οι "αποθήκες όπλων οι οποίες στοχοθετήθηκαν ανήκουν στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης", οι οποίοι έχουν εμπλακεί στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία από το 2011 στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Νωρίτερα το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν το βράδυ της Τρίτης δύο ισραηλινούς πυραύλους που είχαν στόχο μια περιοχή κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.
 
Συστοιχίες του συστήματος "αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν δύο ισραηλινούς πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί εναντίον (του τομέα) Κίσουα και τους κατέστρεψαν", ανέφερε το SANA.
 
Το πρακτορείο είχε κάνει αρχικά λόγο για "εκρήξεις" στην περιοχή αυτή, ενώ η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που εικόνιζαν φλόγες, καθώς όπως ανέφερε προκλήθηκε πυρκαγιά στην περιοχή από την καταστροφή των δύο πυραύλων.
 
Το Ισραήλ δεν έχει κάνει επίσημα κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα αυτά. Δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτός ο τομέας στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού έγινε στόχος. Το Ισραήλ έχει ήδη βομβαρδίσει στρατιωτικές θέσεις εκεί, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης όπλων τον Δεκέμβριο.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top