ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντικές επαφές Προέδρου στο Βελιγράδι

Σημαντικές επαφές Προέδρου στο Βελιγράδι

Συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić, καθώς και με άλλους πολιτειακούς άρχοντες θα έχει την Πέμπτη (10/5) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Σερβίας με τον οποίον θα παρακαθίσει στη συνέχεια σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου Αναστασιάδη από τον Πρόεδρο της Σερβίας και τελετή παρασημοφόρησης του Σέρβου Προέδρου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια  οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Maja Gojković και αργότερα θα παρακαθίσει τη συνέχεια σε γεύμα εργασίας, που θα παραθέσει προς τιμή του η Πρωθυπουργός της χώρας Ana Brnabić.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Πατριαρχείο της Σερβίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, ο οποίος θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top