ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην κατηγορία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο  μοντέλο στην κατηγορία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μεγαλώνει η γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων του Ομίλου της BMW.

 

Το BMW Concept iX3 προαναγγέλλει τη μελλοντική επέκταση στην ηλεκτροκίνηση αφού αποτελεί το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο BMW στην κατηγορία των Sports Activity Vehicle με όλα τα χαρακτηριστικά λειτουργικότητας και άνεσης της κατηγορίας.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του BMW Concept iX3, ο Όμιλος BMW ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη στρατηγική εξηλεκτρισμού των μοντέλων του. Στο μέλλον, οι ευέλικτες, πιο εξελιγμένες αρχιτεκτονικές οχημάτων θα συνδυάζονται με όλους τους τύπους εμπρός κίνησης, πίσω και τετρακίνησης, ώστε μοντέλα όλων των μαρκών του Group να μπορούν να εφοδιάζονται με διαφορετικές εκδόσεις συστημάτων κίνησης. Και αυτό σημαίνει ότι ένας κινητήρας καύσης, ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης ή μία ηλεκτρική λύση μπαταρίας θα μπορούν να ενσωματώνονται σε οποιοδήποτε μοντέλο.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που αναδεικνύονται μέσω του BMW Concept iX3 είναι η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά ισχύος βρίσκονται σε μία νέα, ανεξάρτητη μονάδα ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, το σύστημα περιλαμβάνει νέες και ισχυρότερες μπαταρίες. Αυτό το τεχνολογικό πακέτο θα βελτιώσει σημαντικά τα χαρακτηριστικά επιδόσεων, τη λειτουργική αυτονομία, το βάρος, τη χωροταξία και την ευελιξία – και θα κάνει ντεμπούτο στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SAV.

Το BMW Concept iX3 ενσαρκώνει το συνδυασμό της πολυδιάστατης οδηγικής απόλαυσης για την οποία φημίζονται τα μοντέλα BMW X και της μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Η έκδοση του ηλεκτροκινητήρα 5ης γενιάς παράγει μέγιστη ισχύ πάνω από 270 ίππους. Η αποκλειστική μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να προσφέρει στο ηλεκτρικό SAV αυτονομία μεγαλύτερη των 400 km.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της μπαταρίας υψηλής τάσης που έχει εξελιχθεί για την 5η γενιά της τεχνολογίας eDrive είναι η βελτιστοποιημένη ικανότητα φόρτισης με την μπαταρία υψηλής τάσης να μπορεί να φορτίζεται σε μόλις 30 λεπτά σε ένα τέτοιο σταθμό.

Ανάμεσα στα σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας του BMW Concept iX3 είναι μία κλειστού τύπου μάσκα της BMW με το γραφικό των μοντέλων BMW i με τη χαρακτηριστική μπλε απόχρωση. Ξεχωρίζει η εξωτερική βαφή Moonstone Silver matt αλλά και η ειδικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη σχεδίαση.

Το BMW Concept iX3 αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στο δρόμο για μετακινήσεις μηδενικών εκπεμπόμενων ρύπων. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η παρουσίασε το 2015 την BMW X5 xDrive40e iPerformance σαν το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο BMW. Επίσης, η BMW ActiveHybrid X6 που παρουσιάστηκε το 2009 ήταν το παγκοσμίως πρώτο Sports Activity Coupe με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top