ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: 'Σημαντικό το δημοτικό τραγούδι'

Υπουργείο Πολιτισμού: 'Σημαντικό το δημοτικό τραγούδι'

Το δημοτικό τραγούδι σημαντικό και ζωντανό στοιχείο του λαϊκού πολιτισμού είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε την Τετάρτη ότι «ο παραδοσιακός χορός με το δημοτικό τραγούδι αποτελούν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα και ζωντανότερα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, ο οποίος δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ιδιομορφία αλλά και την ιδιοφυΐα ενός λαού».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας ο κ. Χαμπιαούρης κήρυξε την έναρξη της Ημερίδας Χορού με τίτλο «Όταν τα παιδιά χορεύουν, ζωντανεύει η παράδοσή μας» η οποία διοργανώθηκε στη Λεμεσό στα πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018» και με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας Χορού» που γιορτάζεται στις 29 Απριλίου.

Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας «με τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών στην εκπαίδευση, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, καλλιεργούν τις ρυθμοκινητικές τους ικανότητες και γίνονται κάτοχοι των ιστορικών, παιδαγωγικών και αισθητικών αξιών».

Πρόσθεσε ότι «όταν, μάλιστα, βλέπεις τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου να χορεύουν τους παραδοσιακούς τους χορούς, τότε ζωντανεύει η παράδοση συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και τη διαιώνιση του λαϊκού μας πολιτισμού».

Στην Ημερίδα Χορού, 500 περίπου μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, όπως τους είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top