ΠΑΡΑ-THEMA

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ζει μόνη σε άθλιες συνθήκες – Με φανάρι φωτίζει τον χώρο της

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ζει μόνη σε άθλιες συνθήκες – Με φανάρι φωτίζει τον χώρο της

Συγκλονιστική η ιστορία ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία ζει στο Τσέρι της Λευκωσίας, μοναχή της και σε άθλιες συνθήκες.

Την ιστορία της εν λόγω ηλικιωμένης γυναίκας, έκανε γνωστή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, άλλη γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επισκέφθηκε σε διάστημα μιας εβδομάδας, δύο φορές το σπίτι και είδε με τα μάτια της τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο.

«Έχει περάσει 1 βδομάδα από την επίσκεψη μας στην κα Μ. στο Τσέρι (δεν είναι η ίδια περίπτωση με την οικογένεια στην Αγία Βαρβάρα)και όμως δεν άλλαξε τίποτα, παρόλο που ενημερώσαμε τον Δήμο Τσερίου και μας επιβεβαίωσαν ότι θα επιληφθούν του θέματος», ανάφερε αρχικά στην δημοσίευσή της η γυναίκα που επισκέφθηκε την ηλικιωμένη στο σπίτι της.    

«Σήμερα (σ.σ. 8 Μαΐου) την επισκεφθήκαμε προτού βραδιάσει ώστε να συνομιλήσουμε μαζί της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να της δώσουμε ρούχα και επιπλέον τρόφιμα», συνέχισε. 

Επίσης, συμπλήρωσε πως, «Η έντονη δυσοσμία όταν ανεβήκαμε τα σκαλιά μου προκάλεσε αναγούλα. Μου φώναξε: "Ελάτε μέσα, προσπαθώ να καθαρίσω"».   

«Τι ακριβώς να καθαρίσεις σε ένα σπίτι χωρίς πλακάκια, χωρίς πάτωμα;» διερωτήθηκε η γυναίκα – επισκέπτης, ενώ στην συνέχεια την ρώτησε πως είναι στην υγεία της, «μου είπε ότι έχει πίεση και παίρνει φάρμακα, μου έδειξε τα πόδια της τα οποία είχαν ένα έντονο κόκκινο-βυσσινί χρώμα».   

«Έριξα μια ματιά στο χώρο. "Πώς περνάς την ώρα σου;" ρώτησα. "Πονάνε τα χέρια μου επειδή μ'αρέσει να πλέκω" μου απάντησε. "Φαντάζομαι πλέκεις την ημέρα για να μπορείς να βλέπεις αφού δεν υπάρχει ρεύμα στο σπίτι" της είπα. "Όχι κόρη μου, πλέκω και τη νύχτα με το φανάρι"», ήταν ο διάλογος μεταξύ των δύο γυναικών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δημοσίευση.  

«Σας θερμοπαρακαλώ, όποιος γνωρίζει ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν στο να βοηθήσουμε αυτή τη κυρία να ζήσει σαν Άνθρωπος και να αλλάξουμε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει σε βιώσιμες, όπως επικοινωνήσει μαζί μου. Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να ζει έτσι», κατέληξε στην δημοσίευσή της η γυναίκα που επισκέφθηκε την ηλικιωμένη στο σπίτι της στο Τσέρι, ζητώντας από όποιον μπορεί να βοηθήσει. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top